Suomen nuori dj-lupaus Jeremy Folderol: "Inspiraatio voi tulla vaikka astioiden kilinästä"

20.09.2015 17:15 - Senja Rapila

Nuorella DJ:llä, sekä musiikkituottajalla, on suuria suunnitelmia tulevaisuudelleen. Tulevaisuus myös ajoittain pelottaa.

Nuori lahtelainen dj-lupaus, Jeremy Folderol, oikealta nimeltään Jere Saharinen, oli vasta 11-vuotias, kun hän aloitti musiikin tekemisen. Nyt mies on 19-vuotias, ja polkee lujaa vauhtia kohti tavoitettaan: kansainvälistä musiikkiuraa.

Aiempien klubikeikkojen kukkuraksi Folderol kutsuttiin esiintymään vuoden 2013 Weekend-festivaaleille, jossa esiintyivät muun muassa David Guetta, Pendulum sekä Sebastian Ingrosso.

- Ei sitä voi sanoin kuvailla jos ei itse koe sitä, mutta on se käsittämätöntä kuinka paljon siellä oli jengiä, jotka meni aaltona. Oli ihan uskomatonta, eikä sitä voi käsittää edes kunnolla, Folderol kertoo Voicelle kokemastaan.

Ajatus liiallisesta julkisuudesta ahdistaa

Vaikka artisti on ollut julkisuudessa vasta muutaman vuoden, monet ihmiset tunnistavat hänet jo kaduilla. Harvempi uskaltaa kuitenkaan lähestyä Folderolia vielä konkreettisesti.

- Välillä jos on jossain paikassa, huomaa kun ihmiset kuiskii paljon keskenään, eivätkä kuitenkaan tule suoraan sanomaan mitään. Onneksi välillä kyllä jotkut tulevat suoraankin puhumaan. Kyllä tosi moni tulee pyytämään yhteiskuviakin, mutta enemmän niitä otetaan "salassa", hän toteaa.

- Onhan se vähän ahdistavaa, että jos haluaa mennä julkisille paikoille, niin pitää aina miettiä sitä mitä muut ajattelee sinusta. Ennen pystyi mennä kaikkialle rauhassa, kun ketään ei kiinnostanut. Jos nykyään menee vaikka syömään, niin pitää ajatella vähän sitä, että kuinka sitä käyttäytyy siellä.

Tulevaisuudessa tuleva, mahdollinen "liiallinen" julkisuus kuitenkin pelottaa Folderolia.

- Kyllä se pelottaa ja ahdistaa, koska tykkään vapaa-ajalla olla ihan rauhassa. En tykkää, että minulle tullaan silloin juttelemaan työasioista, jos olen esimerkiksi kavereiden kanssa jossain. Jos olen keikalla, niin se on sitten täysin eri asia. Mutta kai siihen pitää tottua, että joku saattaa jatkuvasti häiritä vapaa-aikaa.

Inspiraatiota musiikkiin arjesta

Folderol pitää erilaisten genrejen yhdistelemisestä: kaikki mitkä voisi toimia yhdessä, pitää koittaa, jos niistä vaikka saisi jotain hyvää aikaiseksi.

- Haluan tehdä musiikista oman kuuloista ja sellaista, mitä oikeasti voisin itsekin kuunnella. Tykkään kokeilla kaikkea uutta, hän kertoo.

- Jos luen vaikka jonkun lauseen jostain kirjasta, tai jos kuulen jonkun vanhan tai uuden kappaleen, jossa on joku makea juttu. Inspiraatio voi tulla mistä vain, arkisistakin asioista, kuten sanomalehden lukemisesta tai kahvin juomisesta. Minulla on mikki kotona, jolla äänitän lautasten kolinaa ja muuta, josta voi saada erilaisia ääniä. Haluan koittaa kaikkea mahdollista, niin pysyy intohimo musiikin tekemiseen eikä se käy tylsäksi.

Debyyttialbumi on suunnitteilla, ja sitä aletaan työstämään pikkuhiljaa. Folderol kuitenkin kertoo, että hän haluaa tehdä albumista mahdollisimman hyvän kokonaisuuden, ilman minkäänlaista kiirettä.

- Olisi todella mahtavaa, että onnistuisi tekemään ikivihreitä, joita tulee kuunneltua 10 vuodenkin päästä uudelleen, hän nauraa.


Lue myös: Ensireaktiossa: Jeremy Folderolin Little Sister - kuuntele ja arvostele!

Kilpailut

Uusimmat