Kuva: YouTube

Eagles of Death Metal -solisti muistelee Pariisin iskuja: "Asemiehet pääsivät pukuhuoneeseemme"

23.11.2015 08:00 - Eeva Rajala

Selitys sille, että Pariisin konsertti-iskussa kuoli niin paljon ihmisiä, on katkeransuloinen. Näin kertoo Eagles of Death Metal -yhtyeen solisti.

Perjantaina 13. marraskuuta amerikkalainen Eagles of Death Metal -yhtye oli esiintymässä Pariisissa Bataclan-konserttisalissa, kun asemiehet avasivat tulen konserttiyleisön joukossa. Yhteensä 89 ihmistä sai surmansa.

Yhtye on kommentoinut aiemmin vain vähän illan tapahtumia, mutta nyt bändi on antanut ensimmäisen pitkän haastattelun traagisten tapahtumien jälkeen. Vice-lehdelle annetusta haastattelusta julkaistiin lauantaina lyhyt pätkä, missä yhtyeen pääsolisti Jesse Hughes kertoo illan järkyttävistä tapahtumista.

- Lukuisat ihmiset piiloutuivat pukuhuoneeseemme. Tappajat pääsivät pukuhuoneeseen sisään ja tappoivat kaikki paitsi nuoren, joka oli piiloutuneena nahkatakkini alle, Hughes kertoo liikkuttuneena.

Hughes kertoo myös, että ihmiset olivat leikkineet kuollutta ja olivat olleet hyvin peloissaan. Selitys sille, että niin moni kuoli, on katkeransuloinen.

- Yksi suuri syy siihen, miksi niin moni kuoli, on se, etteivät ihmiset halunneet jättää ystäviään. Moni laittoi itsensä suojaksi toisten eteen, Hughes muistelee tapahtumia.

Myös Eagles of Death Metal menetti läheisiään illan aikana. Ammuskelussa kuoli muun muassa yhtyeen fanituotteita myynyt Nick Alexander sekä levy-yhtiöntoverit Thomas Ayad, Marie Mosser ja Manu Perez.

Eagles of Death Metal perui kiertueensa loput keikat, ja kitaristi-laulaja Joshua Hommen oma hyväntekeväisyyssäätiö The Sweet Stuff Foundation, kerää parhaillaan rahaa Pariisin iskujen uhrien omaisille.

Koko haastattelu julkaistaan vielä tällä viikolla. Katso pätkä haastattelusta alta:

Lähde: Vice.com

Kilpailut

Uusimmat