Anssi Kela miettii lopettamista: Seuraavan levyni pitäisi myydä paremmin kuin edellisen

28.05.2012 18:45 -

Pitkän uran tehnyt Anssi Kela pohti Voicen haastattelussa tulevaisuuttaan musiikin parissa.

Bändielämästä kertovan Matkamuistoja-kirjan viime viikolla julkaisseen Anssi Kelan edellisestä Aukio-studiolevystä on ehtinyt vierähtää yli kaksi vuotta.

Muusikko kertoo pohtineensa hiljattain uransa ja sen jatkamisen mielekkyyttä. Kela sanoo myös miettineensä realistisesti sitä, miten pitkään musiikin tekemistä kannattaa jatkaa.

- Olen tehnyt kyllä itselleni selväksi tilanteen. Uran täytyy lähteä jonkinlaiseen nousuun siinä mielessä, että seuraavan levyni pitäisi myydä paremmin kuin edellisen.

Kela bändeineen teki viime syksynä Nummelasta 10 vuotta!-kiertueen, jolla nimensä mukaisesti juhlistettiin huimaan suosioon aikanaan johdattanutta läpimurtolevy Nummelaa. Miehen mukaan turneen tiimoilta hän pääsi yllättymään positiivisesti.

- Oli lohduttavaa huomata syksyn kierteen edetessä, että keikoille alkoi tulla ihmisiä enemmän ja viimeisillä keikoilla olimme bändinkin kanssa ihmeissään, että tämähän on kuin 10 vuotta sitten. Porukkaa alkoi tulla todella paljon ja oli todella hienoa nähdä, että nostetta alkoi olla. Toivottavasti se heijastuisi vastaisuudessa siihen, että ihmisillä olisi myös jotain orastavaa kiinnostusta meikäläisen musiikillisiin pyrintöihin.

- Minulle itselleni on tärkeää, etten muutu kehäraakiksi, joka elää menneisyyden tähteillä - etten joskus 50-vuotiaana vedä pikkupubeissa Nummela-levyn kappaleita. Olen itselleni tehnyt selväksi, etten halua mennä siihen pisteeseen. Sitä ennen täytyy olla rohkeutta päästää irti. Jos tuntuu siltä, ettei taival johda mihinkään, niin on tärkeää hyväksyä se ja aloittaa jonkin uuden jutun tekeminen.

Tulevaisuuden pohtimisesta huolimatta Kela kuitenkin kokee olevansa tällä hetkellä hyvässä tilanteessa. Suunnitelmissa siintää tuleva pitkäsoitto, jonka kimppuun olisi tarkoitus käydä kesän aikana.

- Matkamuistoja-kirja työllisti vuoden ajan minua täysin, mutta nyt kun olen saanut sen ulos, niin pääsen levyn kimppuun. Biisien puolesta albumi on jo kasassa, mutta äänityksiä en ole aloittanut. Tarkoitus olisi julkaista levy ensi keväänä.

Kilpailut

Uusimmat