Kuva: Mikko Räsänen

Arttu Wiskarin muisto naapurikateudesta: Eläkeläiset yrittivät häätää kerrostalosta

11.11.2016 17:24 - Anna Hopi

Wiskari joutui nuorempana naapurien vihamielisyyden kohteeksi.

Uuden IV-levyn Naapurini Kaj Mulqvist -kappaleella on laulaja Arttu Wiskarille tärkeä merkitys, koska se on kuin ote hänen omasta elämästään.

- Kappaleessa on tositarinaa taustalla. Siinä on käsitelty useaa naapuriviha-suhdetta, joita jengillä on. Minulla on itsellänikin hyvä tarina tähän, sanoo Wiskari.

- Muutin joskus sinkkumiehenä kerrostaloasuntoon, olin juuri eronnut. Muistan, miten vaikeaa oli sille kerrokselle se, että kaikkien eläkeläismummojen ja pappojen keskelle muutti nuori mies, joka sanoi tekevänsä musiikkia.

Laulajaa ei otettu taloon avosylin vastaan - päinvastoin.

- Sain hirveän määrän valituksia viikoittain siitä, että luukutan musiikkia himassa ja kolistelen kattiloita yöllä ja huudan. Siitä tehtiin valitukset taloyhtiön puheenjohtajalle. Kutsuin hänet himaani kylään, sanoo artisti.

- Olin perseaukinen nuori mies, ja minulla oli kämpässä sohva, pöytä ja tietokone ja sänky. Minulla ei ollut edes stereoita tai mitään astioita. Minulla oli tyyliin mikro, jossa lämmitin lihiksiä. Sanoin taloyhtiön puheenjohtajalle, että täällä mä sitten luukuttelen musiikkia ja huudan kaiket yöt. Ei ollut oikeasti mitään, millä luukuttaa.

Wiskarin kokemuksen mukaan Suomessa on paljon naapurivihaa ja kyräilyä.

- Suomalaiset tykkäävät olla kateellisia toisilleen, jos toisella on vähän uudempi Volvo pihalla kuin itsellä. Joskus ne kärjistyvät niinkin pitkälle, että kun toinen laittaa lakanat kuivumaan pihalle, niin niihin käydään pyyhkimään kaikki mahdolliset eritteet.

Kuuntele kappale alta.

Lue myös: Arttu Wiskarin muistelee sinkkuaikojen yksinäisyyttä: "Sydämeen sattui, kun muut lähtivät perheidensä luo"

Kilpailut

Uusimmat