Kuva: AOP

Craig David valitsi musiikin bilettämisen sijaan - "Ystäväni eivät koskaan ymmärtäneet"

03.10.2016 20:45 - Iiro Myllymäki

Uuden albumin julkaissut laulaja kehottaa ihmisiä seuraamaan intuitiotaan.

Brittiläinen r’n’b-artisti Craig David, 35, on julkaissut uuden, Following My Intuition -nimisen albumin. Kyseessä on hänen ensimmäinen albuminsa kuuteen vuoteen, ja sitä tehdessä mies päätti palata perusasioiden ääreen ja ottaa inspiraatiota vuoden 2000 menestyneestä esikoisalbumistaan Born to Do It. David kertoi tunnelmistaan uuden albumin tiimoilta KISS-kanavan haastattelussa.

David muistetaan parhaiten esikoisalbuminsa hiteistä 7 Days ja Walking Away. Walking Away on Suomessa tullut tunnetuksi myös kappaleena, jonka Antti Tuisku esitti Idols-kilpailun koelauluissa.

- Olin 17-vuotias, kun tein ensimmäisen albumini. Jos haluan luoda uudelleen albumin, jossa on sama aito tunnelma ja samastuttavat sanoitukset, minun pitää palata ensimmäisen albumin tunnelmiin. Kaksi vuotta sitten päätin, että haluan tehdä musiikkia, mikä tekee minut iloiseksi, David kertoo.

Lisää viisautta

David painottaa intuition seuraamisen tärkeyttä albuminsa nimessä, mutta muutenkin musiikin teossa. David kehottaa nuoria, aloittelevia muusikoita seuraamaan intuitiotaan ja intohimoaan. Niin hänkin teki. Unelmien tavoittelu vaati kuitenkin uhrauksia.

- Sanoin ystävilleni, että en lähde heidän kanssaan ryyppäämään, koska halusin viimeistellä jonkin kappaleen. He eivät oikein koskaan ymmärtäneet sitä.

Vaikka David kokee nyt tekevänsä musiikkia samalla tavalla kuin läpimurtonsa aikaan vuosituhannen vaihteessa, hän on ihmisenä muuttunut.

- Vuodet ovat menneet hyvin nopeasti. Olen 16 vuoden aikana saanut lisää viisautta, David sanoo.

Jos käytössäsi on Spotify, voit kuudella Craig Davidin uuden levyn alta:

Kuuntele KISSin iltapäivää
arkisin klo 14-18

Lue myös: Menikö Craig Davidin treenaaminen jo yli? Katso tuoreet kuvat laulajasta

Kilpailut

Uusimmat