Kuva: Senja Rapila

Esikoislevynsä julkaissut Mira Luoti: "Tämä vuosi on ollut iso kasvun paikka"

15.12.2016 20:15 - Reija Saarinen

Mira Luodin Tunnelivisio ilmestyi 16. syyskuuta.

PMMP-yhtyeestä aikoinaan koko kansan tietoisuuteen noussut Mira Luoti, 38, otti tänä vuonna uralleen uuden suunnan. Muutaman vuoden musiikittoman tauon jälkeen hän otti ja julkaisi ensimmäisen soololevynsä.

Tunnelivisio-nimeä kantavaa levyä tehtiin yhdessä Pariisin kevät -yhtyeen Arto Tuunelan kanssa. Levy on ollut menestys monella tapaa ja siksi ei liene yllättävää, että se on myös Emma-ehdokkaana Vuoden rock-albumi kategoriassa.

Luodille itselleen ehdokkuuden saaminen antaa vielä enemmän tarmoa tulevaisuuteen.

- Tämä on huikea kunnianosoitus. Tästä saa todella huikeaa työmotivaatiota. Uuden materiaalin tekeminen on jo aloitettu, niin kyllä tämä antaa sellaista lisäpontta tehdä töitä entistä kovemmin.

Luodin ensimmäinen soololevy on saanut hyvää palautetta niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin. Luodin omien sanoejn mukaan kyseessä on leijuva levy, josta löytyy kuitenkin hänelle ominaisia piirteitä.

- Sieltä löytyy kyllä se, mikä on minuun sisäänkirjoitettua. Eli sellainen punk-rock. Se ei minusta lähde pois, vaikka elämä toisi eteen mitä.

Luodin mukaan uusi musiikki uppoaa monenlaisiin ihmisiin. Keikkayleisössä on niin runotyttöä kuin synkistelijääkin. Tässä tapauksessa yhdistävä asia on musiikki.

Kulunut vuosi 2016 on ollut Luodin mukaan todellinen kasvun paikka, ainakin musiikillisesti.

- Tätä uraa tehdessä tämä vuosi on ollut todella iso kasvun paikka. Kun on vilpittömästi lähtenyt pienin palasin rakentamaan tätä, niin onhan tämä ihan huikeaa, että vuoden saa paketoida tällä tavalla.

Ensi vuonna Luodilta saadaan siis odottaa uutta musiikkia. Sen lisäksi livekokoonpanoon saadaan muutoksia.

- Juu tehdään pieniä muutoksia, että saadaan vielä lisää jytkettä, Luoti naurahtaa.

Lue myös: Tänään esikoisalbuminsa julkaissut Mira Luoti: "Vertailu Paula Vesalaan ei pelota"

Kilpailut

Uusimmat