Kuva: Splash

Green Dayn tuore sinkku potkii kovaa: Onko kappale esimakua tulevalta albumilta?

12.08.2016 10:15 - Tiina Svensk

Punkbändi palasi musiikinteon pariin pitkältä tauoltaan, ja tuleva albumi on täällä muutaman kuukauden kuluttua.

Eeppisen albumitrilogiansa ¡Uno!, ¡Dos!, ¡Tré! jälkeen kolmen vuosikymmenen ajan paahtanut punk-bändi vaipui hiljaiseloon. Nyt neljä vuotta kestänyt hiljaisuus päättyi, kun Green Day palasi musiikkirintamalle uuden sinkkunsa kanssa.

Hyvät uutiset eivät lopu bändin faneille tähän: Ensimmäinen sinkku kantaa nimeä Bang Bang, ja se on samalla ensimmäinen lohkaisu bändin tulevalta albumilta. 7. lokakuuta julkaistava pitkäsoitto "Revolution Radio" on yhtyeen kahdestoista, ja uuden kappaleen perusteella yhtye ottaa jälleen kärkkäästi kantaa yhteiskunnallisiin ongelmiin.

Bang Bang -kappale tarjoaa kuulijalle tutun annoksen Green Daytä: sinkun soundi on energinen ja potkiva, ja sanoitukset ottavat röyhkeän rohkeasti kantaa Yhdysvalloissa jyllääviin ongelmiin. Rolling Stonesin haastattelun mukaan laulu ottaa kantaa viimeaikaisiin joukkoampumisiin. Samalla yhtyeen nokkamies Billie Joe Armstrong irvailee kappaleellaan sosiaalisen median narsistisuudelle.

Mitä mieltä sinä olet uudesta sinkusta? Jos et ole vielä kuunnellut tuoretta kappaletta, voit kuunnella sen Spotifystä, täältä.

Lue myös: Green Day lopetti hiljaiselonsa: Julkaisee uutta musiikkia

Lähde: Rolling Stones

Kilpailut

Uusimmat