Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Jenni Vartiainen uudesta Turvasana-kappaleestaan: 'Aihepiiri on riski'

18.01.2017 18:15 - Senja Rapila

Vaikka tuoreen kappaleen sanat saattavat kuulostaa ronskeilta, kertovat ne todellisuudessa surullisen tarinan.

Jenni Vartiainen, 33, julkaisi tänään uuden sinkkunsa Turvasana. Kappaleen kertosäkeessä lauletaan muun muassa "joo, mä oon väsynyt pelkkään hiplailuun, mikä on sun turvasana", joka on saanut monet kohottamaan kulmakarvojaan hämmästyksestä. 

Vartiainen on kertonut aiemmin, että uusien kappaleiden sanoitukset ovat huomattavasti suorempia ja rehellisempiä kuin aiemmin. 

- Ehkä se kielenkäyttö on muuttunut itsellä ja se sellainen oma kirjoitustyyli, että siinä ei ole mitään hirveän kryptistä. Minulla on nyt joku tarve olla todella suora ja puhua myös todella suorasti lauluissa. Mennään ehkä sellaisiin aiheisiin päin, mitä ei olla aiemmin käsitelty, Vartiainen kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Aihepiiri on "riski"

Vartiaisen mukaan Turvasana-kappaleen aihepiiri on "omalla tavallaan riski", mutta vaikka se sellainen olisikin, hän haluaa suunnata kohti pelkoja ja haasteita.

- Kuitenkin tässä on levyttänyt jo sen verran monta laulua, että tietyt teemat toistuu siellä. Nyt haluaa ehkä vähän koittaa laventaa sitä ja myöskin tapaa, miten puhuu, hän kommentoi.

Jenni Vartiaisen uusi Turvasana-kappale julkaistiin viime yönä. (kuva: Hanna-Maria Grönlund)

- Sellaista tiettyä tarkkanäköisyyttä, mikä meidän arjessa on koko ajan läsnä. Haen niitä sellaisia asioita, miten oikeastikin puhun ja niitä laitan sitten sinne lauluihin nyt tällä hetkellä herkemmin kuin aiemmin.

Taustalla surumielinen tarina

Vaikka kappaleen sanat saattavat kuulostaa hyvin roiseilta, ei kyse ole täysin pelkästä leikittelystä. Vartiaisen mukaan kappaleen taustalla on surumielinen tarina siitä, että yrittää pitää kiinni toisesta vielä eronkin hetkellä.

- Kyllähän siinä on aika surullinenkin tarina taustalla, että siinä kuitenkin käytetään viimeisiä oljenkorsia siihen, että saadaan yhteys siihen toiseen. Ja sitten kun mikään ei tunnu miltään. Päällisin puolin se tuntuu tosi raflaavalta, mutta ei se teksti ole sellainen, että jos sen nyt lonkalta vetäisin. Kyllä siellä on aina piilotettu enemmän asioita.

Monille Vartiaisen tuotannosta ne kaikista rauhallisimmat laulut ovat niitä kaikista tutuimpia, kuten muun muassa Suru on kunniavieras sekä Missä muruseni on. Sen vuoksi hän uskookin, että uuden kappaleen teemaan ja sanoituksiin on kiinnitetty niin paljon huomiota.

- Ehkä siinä on nyt jotain sellaista suoruutta ja liittyen tuohon aihepiiriin, että sitten se tuntuu todella räväkältä ja repäisyltä. Mutta olenhan elämässäni laulanut myös Nettiin-biisin, jossa alastonkuvat laitetaan nettiin ja Ilpo koskettelee itseään.

Voit kuunnella Turvasana-kappaleen alapuolelta.

Lue myös: Jenni Vartiaisen uusi kappale kerää kehuja: "Osui ja upposi"

Kilpailut

Uusimmat