Kuva: Mikko Räsänen

Kaija Koo muistelee: "Ruotsinopettaja ennusti esiintyjän urani"

30.06.2016 22:29 - Anna Hopi

Laulaja Kaija Koo oli nuorena ujo, eikä hakeutunut lavalle. Sekään ei kuitenkaan estänyt hänen lahjojaan näkymästä muille.

Kesä on vuoden kovinta juhla-aikaa Kaija Koolle, eikä nuoruuden tunnustetusta ujoudesta näy jälkeäkään 53-vuotiaassa voimanaisessa. Artisti lupaa vetää festivaaleilla tutulla tyylillään, jolloin ei murehdita valuvista meikeistä tai muista pikku kommelluksista, joita saattaa sattua. Suvessa tulee soimaan myös Siniset tikkaat -kappale, joka on otettu kuulijoiden keskuudessa vastaan hyvin.

- Muistan ekan kesäkeikan alussa, että ihmiset ovat ottaneet sen omakseen. Jengi osasi jo ekan kertosäkeen kohdalla laulaa ulkoa. Siitä tietää, että on tehnyt jotain oikein. Se on kiva, koska ainahan jännittää tehdä uusia juttuja, hymyilee Kaija Koo Iskelmän haastattelussa.

Jännitystä on vaikea arvata, koska artistista huokuu varmuus, jonka hän on saanut omien sanojensa mukaan monen kokemuksen ja karttuneiden ikävuosien kautta.

- Olin nuorempana todella ujo, enkä ollut se, joka haluaa esiintyä. En halunnut mihinkään koulunäytelmiin. Esiintymistaito on kehittynyt vuosien varrella. Muistan, kun ruotsinopettaja sanoi tietäneensä, että olen esiintyjä, kun näki minut nousemassa lavalle. En itsekään tiennyt sitä. Hän sanoi samantien nähneensä tuon sisälläni uinuneen piirteen. Itse halusin vain tehdä paremmin musiikkia, muistelee laulaja.

"Ujous karisi iän myötä"

- En tiedä, miten esiintyminen tuli näin vahvaksi. Ikä tuo varmuutta, se on ihan selvä. Kyllä vieläkin saatan olla jossain tilanteessa epävarma. Minulle on helppo juttu se, että menen tuhannen ihmisen eteen esiintymään ja joku toinen sanoo, ettei ikinä pystyisi tekemään sitä. Se joku toinen taas pystyy tekemään jotain, mitä minä en pysty. Jokaisella on omat paikkamme, missä uskallamme tehdä asioita.

Kaija Koo on monelle esikuva rohkeuden saralla, mutta on tähdellä sentään ollut nuoruudessa omakin esikuvansa, jonka elämäntarina kiinnostaa häntä edelleen.

- Jos puhutaan rohkeudesta, niin Tina Turner on ollut minulle sellainen esikuva. Hänen elämästään on kirja ja elokuva, niin jotenkin tuntui, että meidän elämässä on ollut jotain samaa. Hän on henkilö, jonka rohkea esiintyminen ja rohkeus teki vaikutuksen.

Kilpailut

Uusimmat