Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Kasmir syksyllä julkaistavasta albumistaan: "Ensimmäistä synkempi ja henkilökohtaisempi"

31.01.2017 14:45 - Erica Alaluusua

Kasmirin mukaan hänen elämänsä on muuttunut radikaalisti kahden vuoden aikana.

Laulaja Kasmir, 31, julkaisi viime viikolla uuden kappaleensa Huonoo seuraa, joka nousi Spotifyn Suomen Top 50 -listalle välittömästi.

Kasmirin mukaan kappale kertoo friendzonesta, eli tilanteesta, jossa kiinnostuksen kohde pitää toista ennemmin platonisena ystävänä kuin rakkauden kohteena.

- Kappaleessa on aika klassinen tilanne, Kasmir kertoo ja tarkentaa vielä kappaleen sanomaa:

- Leikitään, että toinen on ihastunut johonkin kaveriin, joka onkin enemmän viehättynyt tällaisista pahoista pojista. Sitä kun on itse lääpällään, tulee miettineeksi, että jos toinen tykkää kusipäistä niin kai minunkin sitten täytyy olla tullakseni huomatuksi. Eli: ”Anna mun olla sulle huonoo seuraa, jos se kiinnostaa.”

Tulevat kappaleet omasta elämästä

Kasmir lupailee uutta albumia ensi syksylle, mutta päivämäärää hän ei vielä osaa sanoa. Keväällä päästään kuitenkin nauttimaan vielä toisesta singlelohkaisusta.

- Tällä hetkellä olemme siinä tilanteessa, että koitetaan päättää tuleva sinkku. Sen ollessa valmis, voidaan tehdä levy loppuun. Levylle tulevat biisit ovat jo päätetty, tehdään ne vaan loppuun.

Kasmir kuvailee aikaisempaa levyä kepeämmäksi ja hengittävämmäksi.

- Ollaan tehty tätä toista levyä tolkuttoman kauan. Tulee palattua siihen ensimmäiseen levyyn ja mietittyä, että mitä tehtiin toisella tapaa studiossa ja miten sen saman tekemisen saisi takaisin. Toisaalta levy AMK Dropout on muutamaa kappaletta lukuunottomatta kevyempi, siellä ei ole niin superpainavaa asiaa.

Kasmirin mukaan uuden levyn kappaleet ja tekstit ovat omasta elämästä. Aikaisempaan albumiin verrattuna sävy tuleekin olemaan tummempi ja henkilökohtaisempi.

- Kahden vuoden aikana elämä on muuttunut totaalisesti. Ensimmäisen levyn tein anonyymina ravintola Siltasen kokkina, kun taas toinen levy on nyt kirjoitettu Kasmirina ja suurennuslasin alla.

Seuraavaa singlelohkaisua ja syksyn levyä odotellessa, voit kuunnella kappaleen Huonoo seuraa alta.

Lue myös: Kasmir: Kirjoittamani kappale oli päätyä Christina Aguileran levylle

Lue myös: Kasmir häkeltyi musiikkivideonsa kuvauksissa: "Olenko minä teidän isänne?"

Kilpailut

Uusimmat