Kuva: Mikko Räsänen

Lauri Tähkä teki täydellisen kesäkappaleen - ei aio esittää sitä tänä kesänä

25.04.2016 16:00 - Mikko Räsänen

Lauri Tähkän uutuuskappale Morsian on kuin tehty kesähäihin tai kesäfestivaaleilla esitettäväksi. Tänä kesänä sitä ei kuitenkaan tulla kuulemaan livenä.

Lauri Tähkän edellisen albumin julkaisusta on kulunut kolme vuotta. Julkaisutauko päättyy syksyllä, kun hänen kolmas soololevynsä ilmestyy. Viime viikolla albumilta ilmestyi uutuuskappale Morsian, joka sopii sanoitukseltaan täydellisesti kesähäihin tai kesäisten festivaalien lavalla esitettäväksi. Sitä ei kuitenkaan tulla tänä kesänä kuulemaan livenä.

- Minun piti jo viime vuonna ottaa todella rauhallinen keikkakesä. Sitten suostuin tekemään kymmenen keikkaa ja lopulta päädyin tekemään 30, Tähkä kertoo.

- Olen nyt päättänyt olla tänä kesänä kokonaan keikkailematta ja keskittyä levyn tekoon.

Inspiraatio Morsian-kappaleeseen tuli muutama vuosi sitten.

- Hyvä ystävättäreni ja hänen miehensä valmistelivat tuolloin häitään. Seurasin aika läheltä valmistautumista ja sitä hyvää energiaa, joka heidän ympärillään oli. Näin, miten paljon hommia häiden eteen tehdään, ja se oli kauhean söpöä.

- Näin morsiamen puvun roikkuvan henkarissa keskellä taloa. Se oli jotenkin kaunista katseltavaa. Näky herätti tuntemuksia, sillä tuo mekko ilman ihmistä on aika puhutteleva ja puhdas. Siinä voi olla paljon iloa ja rakkautta, mutta jollekin siinä voi myös olla paljon pettymystäkin, Tähkä miettii.

- Vähän tuon jälkeen olin kotona eräänä heinäkuisena aamuna, kun aloin vain soittelemaan. "Tulevana suvena sä olisit mun morsian" -kohta syntyi silloin vaan kuin itsestään.

Tähkä piti syntyneestä kappaleen aihiosta niin paljon, että tallensi sen tietokoneelleen.

- Viime kesänä kokosin ympärilleni säveltäjiä ja tekstittäjiä. Pureuduimme porukalla tuohon biisiin ja tällainen siitä lopulta tuli.

Kuuntele Morsian alta.

Lue myös: Lauri Tähkä: Tämä vaatevalinta paljastaisi minun seonneen

Kilpailut

Uusimmat