Levy-yhtiö kertoo: Nämä Voice of Finland -kisaajat levyttävät

16.04.2012 13:15 - Eeva Rajala

Historian ensimmäinen Voice of Finland -voittaja ratkeaa tällä viikolla. Levy-yhtiöstä kerrotaan Voicelle, miten kisaajiin satsataan kisan ratkettua.

Universalin A&R-manageri Riku Mattila kertoo Voicelle formaatin määräävän, että neljän laulajan kanssa tehdään singlet ja voittajan kanssa tehdään albumi. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki neljä finalistia Mikko Sipola, Kim Koskinen, Saara Aalto ja Jesse Kaikuranta pääsevät levyttämään. Muiden kanssa jatkosta puhutaan kisan jälkeen. 

Singlejulkaisujen menestys saattaa hyvinkin määrittää laulajien tulevaisuuden näkymät. Voittajan levyn julkaisuajankohta riippuu Mattilan mukaan siitä, kuka voittaa. Finaaliryhmässä on edelleen mukana monenlaisia musiikintekijöitä.

- Joillakin on materiaalia takataskussa ja pöytälaatikoissa vaikka kuinka paljon, ja sitten on perinteisempiä solisteja, jotka eivät tee biisejä, Mattila jatkaa.

Singlekappaleita on alettu hakea ja suunnitella jo siinä vaiheessa, kun laulajia oli mukana vielä 24. Mattilan mukaan työsarkaa on riittänyt.

- Ei olla ajateltukaan vielä sillä tavalla pitkäjänteisemmin, vaikka ollaan seurattu laulajia jo pitempään. Pohdinta jatkuu sitten kilpailun jälkeen toukokuun aikana. Kuitenkin mahdollisimman pian, jotta ihmiset - kisaajat - pääsevät käyttämään valokeilan antaman mahdollisuuden hyväkseen.

Ensimmäinen Voice of Finland -voittaja ratkeaa perjantaina Nelosella klo 20.00 alkaen.

Kilpailut

Uusimmat