Maailman parhaat punk-bändit valittiin: Ykkösenä yllätys

04.08.2011 17:00 -

Rolling Stones -lehti järjesti sivuillaan äänestyksen, jossa etsittiin kaikkien aikojen parasta punk rock -yhtyettä. Ykköspaikalle ei noussut monien odotusten mukaisesti punkin aivan legendaarisimpia kehäkettuja, vaan yllättäen kärkisijan nappasikin Green Day.

Green Dayn nouseminen kaikkien aikojen parhaaksi punk-bändiksi on listan muita yhtyeitä katsoessa yllättävää, sillä bändi jätti taaksensa The Clashin, The Ramonesin ja Iggy And The Stoogesin kaltaisia legendaarisia nimiä.

Kuten Rolling Stone -lehti itsekin artikkelin yhteydessä kirjoittaa, netissä pidettyä äänestystä järjestettäessä ei välttämättä osattu ottaa huomioon sitä, että Green Dayn internetissä toimiva fanikanta on huomattavasti aktiivisempi, kuin vanhempien yhtyeiden ihailijakunta. Näin ollen ääniäkin tuli Billie Joe Armstrongin luotsaamalle poppoolle huimasti enemmän, kuin muille artisteille. Silti ei käy kiistäminen, etteikö Green Day olisi kiistattomasti merkittävä punk rock -ryhmä ja etteikö bändi olisi tehnyt suurta vaikutusta miljooniin ihmisiin.

Kymmenen parhaan punk-bändin äänestyksessä Green Dayn jälkeen muille sijoille nousi vähemmän yllättäviä nimiä. Kakkosena on The Clash, kolmantena The Ramones ja neljäntenä Sex Pistols.

Parhaiden punk-bändien lista alla:

1. Green Day
2. The Clash
3. The Ramones
4. The Sex Pistols
5. The Dead Kennedys
6. Iggy And The Stooges
7. Black Flag
8. The Misfits
9. Social Distortion
10. Bad Brains

Lähde: Rolling Stone

Kilpailut

Uusimmat