Masennuksen partaalla käynyt ysäritähti Alexia: "Joudun jakamaan sydämeni kahtia"

28.08.2016 19:45 - Mika Parikka

Oh La La La ja Summer Is Crazy -hiteistään tunnettu italialaislaulaja sai suomalaiset jälleen kerran sekaisin.

Yksi 90-luvun kovimmista eurodance-artisteista on ehdottomasti italialainen Alexia, jonka Fan Club -albumi julkaistiin vuonna 1998. Levy on Suomen 20:ksi myydyin ulkomainen levy. Sitä myytiin huikeat 85 530 kappaletta. Levyllä on Alexian kiistatta suurimmat hitit Oh La La La ja Summer Is Crazy.

Kyseiset kappaleet saivat jälleen suomalaiset villiintymään, kun Alexia esiintyi Helsingin Suvilahdessa We Love The 90's -festivaaleilla. Muutama paikalla ollut herrasmies totesikin Alexian olevan eurodancen kuningatar. Mutta miksi neidon musiikki saa suomalaiset sekaisin? Naisella on asiaan selkeä näkemys:

- Oh La La La ja Summer Is Crazy saivat massiivisen vastaanoton aikoinaan ja luulen, että niissä on jotain taikaa. Varsinkin Summer Is Crazyssa, olen ymmärtänyt, että Suomessa kesä on vain kolme kuukautta ja muu aika on hieman vaikeampaa kuin meillä Italiassa. Luulen siis että tuon palan italialaista aurinkoa mukananani tänne, nainen tuumailee.

Vihdoin oikea artisti

Nainen myöntää rakastavansa Suomessa esiintymistä, sillä yleisö rakastaa häntä. Suomessa moni ei edes tiedä, että Alexia tekee musiikkia myös Italian kielellä. Häntä ei silti harmita, että muualla Euroopassa hänet mielletään lähinnä eurodance-muusikoksi.

- Teen Italiankielistä musiikkia, koska haluan olla myös Italiassa varteenotettava muusikko. Siellä on merkittävä musiikkikilpailu San Remon musiikkifestivaali, johon täytyy osallistua italiankielisellä kappaleella, jolla on italialainen kirjoittaja. Ensimmäisenä vuonna olin toinen ja seuraavana vuonna voitin kilpailun. Vasta sen jälkeen koin olevani oikea artisti, enkä vain tyyppi, joka laulaa tanssimusiikkia työkseen. Minun piti näyttää se maalleni.

Alexia on kertonut, että nuorempana ja kiireisimpinä vuosina, kun elämä meni vain matkustaessa ja lentokoneessa, hän koki, ettei hänellä ollut ollenkaan elämää ja oli suorastaan masentunut. Nyt asiat ovat toisin:

- Tilanne on muuttunut nyt kun minulla on kaksi lasta ja aviomies. Teen myös asioita, joita haluan tehdä. Laulan tämän kaltaisilla festivaaleilla ympäri maailman, mutta aikatauluni ei ole niin rankka kuin ennen. Nyt minulla on prioriteettini, joka on perhe. Minulla on nyt kaksi elämää ja joudun jakamaan sydämeni kahtia. Se on todella vaikeaa, mutta en tunne enää itseäni yksinäiseksi, nainen lopettaa tyytyväisenä.

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

Lue myös: Waldo muistelee: "Vaimoni oli alasti musiikkivideolla"

Lue myös: Scooter näytti Helsingissä, miksi se on koko ysäribuumin suurin artisti - katso kuvat

Lue myös: Aikakoneen Sani säväytti tiukassa korsetissa - katso kuvat

Kilpailut

Uusimmat