Mihin katosi 16-vuotias eurodance-tähti?

07.11.2014 08:45 - Mikko Räsänen

Bushman on 90-luvun kummajainen. Vasta 16-vuotias ruotsalaistähti teki yhden eurodancehitin, mutta katosi pian sen jälkeen täydellisesti.

Oku Luukkainen (kuvassa) vetää Voicella joka perjantai Retroperjantaita, jolloin hän soittaa pelkkiä 80- ja 90-lukujen retrokappaleita. Yksi viime aikoina runsaasti soittoa saaneista kappaleista on Bushmanin No One Else.

- Se on ehdottomasti yksi retroperjantain toivotuimmista biiseistä. Valitettavasti omista kokoelmistani löytyi vain Mix 96 -kokoelmalevy, josta löytyi biisistä vain lyhennetty miniversio, Luukkainen kertoo.

- Koska kappaletta toivottiin niin paljon, heitin haasteen kuulijoille ja kysyin, voisiko joku kyseisen kappaleen omistava toimittaa sen minulle. Retroperjantain kuuntelija Pasi lähetti mulle QuatroStagioni-kokoelmalevyn, jolta tämä biisi löytyy. Kiitos Pasin niin tämä erittäin kova ysäribiisi tulee olemaan perjantai-iltojen vakiokamaa.

Vaikka No One Else on ysäridancea parhaimmillaan, niin sen esittäjä on jäänyt täysin tuntemattomaksi. Bushmanista ei nimittäin löydy juurikaan tietoa netistä, ja vaikka hänen singlensä oli aikanaan kuusi viikkoa Ruotsin listalla, on artistin katoaminen niin täydellinen, ettei hänelle ole nykyään edes Wikipedia-sivua.

Se kuitenkin tiedetään, että Bushman oli ruotsalainen artisti. Taiteilijanimen takana oli vasta 16-vuotias Derek Smith. Derek oli syntynyt Ghanan syrjäseuduilla, mutta päätynyt sieltä muutaman mutkan kautta jo lapsena Ruotsiin.

Mutta miksi 16-vuotiaan lupauksen ura katkesi yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin? Ehkä toivottua albumia ei koskaan tullut, koska ykkössinglen menestyksestä huolimatta kakkossingle Jump Up ei enää menestynyt. Tai ehkä täysi-iän koittaessa Derekin kiinnostus suuntautui muualle kuin musiikkiin.

Alla kuitenkin kappale, josta hänet muistetaan.

Dance-yhteisö ei ole unohtanut Bushmania. Tästä saatiin osoitus 2005, jolloin dance-tuottaja Interphace päivitti No One Else -kappaleen tähän päivään. Kuuntele uusi versio alta.

Oku Luukkainen ja Retroperjantai
Voicella perjantaisin klo 19-22

Kilpailut

Uusimmat