Kuva: AOP

Naisartistit UMK-kilpailussa haastava Anni Saikku: "Joillekin iso persoonallisuuteni voi olla liikaa"

25.11.2016 14:00 - Anna Hopi

Laulajalupaus Anni Saikku kertoo olevansa ekstrovertti ja näyttävä tyyppi, jota ei voi sivuuttaa.

Uuden Musiikin Kilpailussa nähdään tänä vuonna näyttävä naisartisti, Anni Saikku. Hänen kappaleensa Reach Out For The Sun on menevä biisi, jossa on laulajan mukaan ainesta myös radiohitiksi.

- Koen, että biisi on spesiaali yhdistelmä. Usein hittikappale on nykyään herkkä balladi tai todella kova dancebiisi. Kone-elementteihin on yhdistetty sanomaa. Kappale kertoo minun tämänhetkisestä elämäntilanteesta täysin. Laulun ensimmäiset sanat kolahtavat I don't want this to be easy, i just want to be strong. Tämä ala on vaikea ja meillä on epävarmuutemme ja ahdistuksemme, ihmiset puhuvat.

- Haluan mennä rohkeasti eteenpäin ja "reach out for the sun". Biisi antaa voimaa, että jokaisella on se oma juttunsa ja voit löytää sen elämässäsi.

"Minua kiusattiin, että olen ihastunut Elastiseen"

Anni herätti kiinnostusta televisiossa jo ennen UMK-kilpailua. The Voice of Finland -kilpailun jälkeen Anni kertoo saaneensa hyvää palautetta, ja moni on ollut kiinnostunut hänen uudesta musiikistaan.

- Negatiivisia kommentteja en ole paljoa kuullut. Joskus erehdyin lukemaan jotain nettikeskusteluja, ja se on sattunut.

The Voice of Finland -ohjelma antoi tähdelle paljon. Hänellä muodostui esimerkiksi hyvät välit tähtivalmentajansa Elastisen kanssa.

- Elastinen oli aivan mahtava. Jengihän aina kiusasi minua siitä, että Anni on ihastunut Elastiseen. Olin, että joojoo. Se jäi minulle sellaiseksi jutuksi. Harmi, etten ole nähnyt häntä vähään aikaan. Keskustelimme hänen kanssaan paljon. Voice antoi minulle paljon kokemusta kameroiden edessä olemisesta.

"Keräsin rohkeuteni tähän kilpailuun"

Vahvuudekseen nainen kokee vahvan läsnäolon ja tulkinnan.

- Menen kappaleeseen sisään syvälle, ja haluan tavoittaa kuulijan. Olen intensiivinen. Ääneni, tyylini ja persoonani erottuu joukosta. En ole samanlainen kuin muut, virnistää Saikku.

- Kisailen eniten varmasti naisartistien kanssa. Haluan erottua naisartistien joukosta. Näyttävyys on se juttu, millä erotun. Olen pitkä nainen ja iso persoona. Jengi huomaa minut, kun astun huoneeseen. Olen henkisesti ja fyysisesti iso persoona. Joillekin ekstrovertti persoonani voi olla liikaa. Monet suomalaiset ovat varautuneempia.

Tämä syksy on ollut laulajattarelle muutoksen syksy. Hän muutti pois kotoa vanhempien nurkista, lähti opiskelemaan ja osallistuu nyt koko kansan katsomaan TV-kilpailuun. Siinä, jos missä mennään ulos mukavuusrajoilla.

- Kaikki tämä itsenäistyminen ja elämässä eteenpäin meneminen on vaatinut paljon rohkeutta, sanoo Anni.

- Olen ollut aina pintapuolisesti itsevarma ihminen, mutta olen ollut sisäisesti todella epävarma. Tarvitsen hurjasti rohkeutta tällaisiin artistiuraan liittyviin tilanteisiin, kuten vaikka haastatteluihin.

Lue myös: UMK-komistukset Günther ja D'Sanz: "Suomalaiset naiset ovat vahvoja ja seksikkäitä"

Kilpailut

Uusimmat