Kuva: Senja Rapila

Nikke Ankara rajoitti juhlimistaan - otti mallia Cheekiltä

10.08.2016 19:15 - Senja Rapila

Alkuvuodesta Cheekin kanssa keikkaillut räppäri kertoo, että oppi kokeneemmalta konkarilta paljon asioita Alpha Omega -kiertueen lomassa.

Lahtelainen räppäri Nikke Ankara oli mukana Cheekin legendaarisella Alpha Omega -kiertueella lämmittelemässä yleisöä juhlakuntoon. Suhteellisen tuore, mutta suosittu artisti kertoo, että kokemus oli ikimuistoinen.

Vaikka Ankara ajattelikin aluksi pitää tammikuun lomaa, houkutteli tarjous koko Suomen kattavasta kiertueesta liikaa. Muutaman puhelun jälkeen koko Ankaran keikkaporukka oli sopinut, että lomat lusitaan myöhemmin. Kyseessä olisi ainutlaatuinen tilaisuus.

- Se oli todella mageeta nähdä, että miten hommat tehdään niin isolla ja kun on isot budjetit, millä tehdään. Lava oli todella siisti, oli mageeta päästä vetämään samalla lavalla Cheekin kanssa. Kävin vielä aina feattaamassa sen yhden biisin hänen kanssaan, kunhan vedin ensin sen oman keikan, Ankara kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Hän toteaa, että katsoi mallia myös Cheekin esiintymisestä ja yritti sisäistää kaikki mahdolliset opit, jotka vanhempi räppäri pystyisi keikkailun yhteydessä antamaan.

- Muistan sen kyllä ikuisesti ja olen kiitollinen Jarelle, että hän otti minut mukaansa. Muistan sen kyllä, kun se tuli minulle kertomaan siitä, että kyllä me sinut otetaan lämppäriks. Oli siinä aika jännittynyt.

(kuva: Senja Rapila)

Jatkoilla villiä bailausta

Ankara kertoo myös, että otti mallia kokeneemman artistin käytöksestä myös keikkojen jälkeen. Menevä artisti kertoo, että käyttäytyy yleensä keikkojen jatkoilla villisti, mutta keikkailu Cheekin kanssa sai pohtimaan käyttäytymistä uudelleen.

- Olen ollut vähän villi jatkoilla, mutta opin, että siellä pitää ottaa vähän iisimmin koska on kuitenkin tunnettu hahmo, niin jengi seuraa tosi paljon sitä toimintaa. Että jos siellä kompuroi ja bailaa ihan liian tosissaan, ehkä sitä meininkiä voisi vähän rauhoitella, Ankara pohtii.

Vuonna 2014 esikoissinglensä Perjantai 13. julkaissut artisti on parissa vuodessa noussut yhdeksi kysytyimmistä räppäreistä. Ankara myöntää, että vientiä alalla on paljon.

- Olen nyt sellaisessa tilanteessa, että jengi haluaa todella paljon tehdä featteja ja isot artistit haluavat minut mukaan biiseilleen, mikä on tosi mageeta. Pääsee tekemään eri artistien kanssa töitä, hän hymyilee.

- Tämä minun hommani on jotenkin alusta asti noussut vaan tasaisesti, että suunta on koko ajan ylöspäin. Koko ajan ollaan tehty töitä sen eteen, että homma kasvaisi vaan.

Lue myös: Nikke Ankara: Huumepsykoosi muutti elämäni

Lue myös: Nikke Ankaran uusi kappale kertoo rakkaudesta ja epätoivosta: "Luulin, ettei siitä ole enää paluuta"

Kilpailut

Uusimmat