Onko tämä tuore Youtube-hitti maailman huonoin biisi?

15.03.2011 14:38 -

Netin myötä syntyy jatkuvasti uusia, tuntemattomien artistien esittämiä kappaleita, jotka saattavat levitä nopeasti miljoonien ihmisten tietoisuuteen. Nyt varsinaiseksi pikahitiksi on muodostunut teini-ikäisen Rebecca Blackin Friday-biisi, joka on ehtinyt lyhyessä ajassa nostattaa suunnattomasti kritiikkiä sekä hämmennystä.

Black on noussut Friday-kappaleen musiikkivideon myötä laajaan tietoisuuteen äärimmäisen nopeasti. Tuore yhdysvaltalaisartisti on tuotantoyhtiö Ark Music Factorin nettisivujen 13-vuotias tyttönen, joka on harrastanut aiemmin muun muassa teatteria ja ottanut laulutunteja. Juuri muuta laulajasta ei ole paljastettu.

Eniten ihmetystä on herättänyt kuitenkin itse Friday-biisi ja sen musiikkivideo, sillä sadat nettisivut ovat täyttyneet kritiikistä, jonka mukaan kyseessä saattaa olla "maailman huonoin kappale". Monet ovat veikkailleet äärimmäisen naiiveilla sanoituksilla varustetun olevan puhdas vitsi, toiset taas ovat ihmetelleet biisin julkaisseen tuotantoyhtiön itsekritiikin puutetta. Jopa arvostettu Time-lehti on kysellyt verkkosivullaan, kuinka tällainen kappale on yksinkertaisesti voitu julkaista.

Kappaleen sanoitukset ovat kieltämättä hupaisan simppelit. Black muun muassa laulaa "murojen syömisestä" ja mukana on myös oivallus siitä, että sillä tänään on perjantai "oli eilen torstai, huomenna lauantai, jonka jälkeen koittaa sunnuntai". Toisaalta on muistettava, että kyseessä on vasta 13-vuotias laulaja, joten tietynlainen lapsellisuus kuuluu asiaan. Ei kuitenkaan käy kieltäminen, etteikö kappaleesta huokuva henki luo mielikuvaa siitä, että kyseessä saattaa olla pop-parodia.

Oli miten oli, Friday-video ladattiin Youtubeen helmikuun puolessavälissä, jonka jälkeen sitä on katsottu jo yli 5 miljoonaa kertaa! Epäilemättä teinitähden takana oleva tiimi aikoo ottaa irti julkisuudesta irti kaiken mahdollisen.

Katso video alta ja kerro, mitä mieltä olet kappaleesta:

Kilpailut

Uusimmat