Kuva: Mikko Räsänen

Perhe-elämän rauhoittama Jannika B: "Tanssin nuorempana pöydillä"

19.10.2016 12:37 - Anna Hopi

Laulaja Jannika B, 31, on sanonut onnellisesti hyvästit parikymppisen epävarmuudelle ja pöydillä tanssimiselle.

Tuoreella Skumppalaulu-singlellä kilistellään elämälle ja muistellaan niitä vuosia, jolloin parikymppinen Jannika B oli villi ja vapaa. Hänen teemalaulunsa oli noina vuosina Tommi Läntisen Villi ja vapaa, mikä kuvaa tähden mukaan hyvin sen hetkistä elämänasennetta.

- Nuorena tarvitseekin mennä villisti ja vapaasti, koska vanhempana ehtii sitten asettua aloilleen. Olen iloinen, että olen nuorempana tanssinut pöydillä ja jättänyt murheet tähän myöhempään ikään, kertoo laulaja Iskelmän haastattelussa.

Nuoruuden päiväkirjoja selannut nainen pääsi nostalgisiin tunnelmiin, ja muisti Skumppalaulu-kappaletta tehdessään taas hetket, jolloin sydänsuruja tuli ja meni, ja Justin Timberlake oli se kovin artisti ikinä.

Pienen Martta-tytön äiti toteaa, että vaikka kolmekymppisenä elämä on muuttunut paljon, niin jotkut asiat ovat edelleen ennallaan.

- Skumppa on edelleen lempijuomani. Jos jotain elämää joskus kilistellään, niin se on kuohuvan kuplivaa, mitä menee lasiin. Tositarina, joka biisin pohjalla on, menee tuonne menneisyyteen sellaisiin aikoihin, kun ei osannut oikein pelätä mitään, eikä murehtinut maailmaa tai tulevaa, hymyilee artisti.

"Olen ollut aina pikkuvanha"

Jannika B kuvailee olleensa läpi elämänsä hieman pikkuvanha tapaus, joka otti elämästään vastuuta hyvinkin nuorena ja halusi päästä omilleen jo ennen lukioikää.

- Olen ollut pikkuvanha, muutin toiseen kaupunkiin lukioon 15-vuotiaana, ja menin silloin töihin ja opiskelin samalla. Olen aina käynyt töissä opiskelun ohessa ja ollut vastuussa omasta elämästä, taloudesta ja rahankäytöstä. Olen maksanut itse vuokrat ja katsonut, että pöydässä on ruokaa. Siinä mielessä en ole ollut pahimman laatuinen rai rai- juhlija, muistelee Jannika.

Parikymppisen elämästä ei kuitenkaan puuttunut irtiottoja ja sitä ihanaa vapautta.

- Olen aina tykännyt tanssia ja musiikki on ollut kaikki kaikessa. Parikymppisenä sitä käy yökerhoissa ja tanssi ja pitää hauskaa ystävien kanssa. Rakastan tyttöjen iltoja, kun istutaan, meikataan, laitetaan toistemme kynsiä ja hiuksia, kokeillaan vaatteita ja samalla siinä on skumppaa siemailtu. Se luo hyviä muistoja - edelleen, sanoo laulaja.

- Ehkä suurin muutos on se, että ennen tanssittiin pöydillä ja riehuttiin ja nykyään ollaan että "voitteko pistää musiikkia hiljemmalle, että täällä voi jutella". Skumppa pysyy illanistujaisissa nyt ja aina, mutta musan volyymi muuttuu!

"En haluaisi olla enää parikymppinen"

Naimisiinmenon ja äitiyden jälkeen laulajan elämään on tullut varmuutta ja hän tuntee juurtuneensa. Silti se "ikä" näkyy jossain asioissa.

- Koen, että jotain se kertoo iästä, että kun nuoruuden trendit tulevat uudelleen muotiin. C-kasetit tulevat vintageretrona uudelleen muotiin, BumtsiBum palaa telkkariin! Ei me varmaan olla ihan niitä kaksikymppisinä, nauraa Jannika B.

Naista asia ei kuitenkaan haittaa - päinvastoin.

- Minusta se on ihanaa, en koskaan enää haluaisi olla parikymppinen. On kivaa olla tasaisempi ja tietää, mitä elämältä haluaa. 20-vuotiaana minulla ei ollut hajuakaan, ja se pelotti hirveästi. Olen onnellinen tässä hetkessä. Kun tietyt asiat ovat elämässä hyvin, niin on sama, mitä elämässä tapahtuu.

Lue myös: Pienen tytön äiti Jannika B: Kahden muusikon perheessä lastenhoito on palapeliä

Lue myös: Äitiyslomalta keikkalavoille palannut Jannika B: Nautin jälleen työstäni

Lue myös: Jannika B: "Jännitti enemmän kuin synnyttämään lähteminen"

Kilpailut

Uusimmat