Kuva: Senja Rapila

Pete Parkkonen musiikkityylinsä muutoksesta: "Rock pitää ryhtiäni pystyssä"

14.08.2016 16:15 - Senja Rapila

Vaikka monille tuttu artisti on vaihtanut musiikkityyliään useaan otteeseen Idolsin jälkeen, pitää rock-musiikki tiukasti paikkansa Parkkosen sydämessä.

Idolsista tutuksi tullut laulaja Pete Parkkonen, 26, on vaihtanut musiikkityyliään useaan otteeseen vuosien varrella.

Pari päivää sitten Parkkonen julkaisi uuden singlen tulevalta albumiltaan, joka kulkee nimellä Mitä mä teen ft. JVG. Kappale sai hyvän vastaanoton, vaikka se poikkeaakin hieman tyyliltään aiemmasta artistin tuotannosta.

- Tämä on mageeta rytmimusaa, sellaista tämän päivän rentoa musaa ja siinä on vähän sellaista salsatunnelmaa. Siinä on sellainen mukava ei niin suomalainen tanssirytmi. Se ei ole enää rock-musiikkia, Parkkonen kertoili Voice.fi:lle uudesta kappaleestaan, joka ilmestyi perjantaina.

(kuva: Senja Rapila)

Artisti on kehittynyt vuosien aikana musiikillisesti ja tiedostaa sen itsekin. Vaikka kaikkea uutta kokeillaan, pitää vanha rakkaus rock-musiikkiin paikkansa kaikkien uusienkin tuttavuuksien rinnalla.

- Jos miettii, että ensimmäinen levy oli puhdasta rokkia ja toinen levy oli vähän sellaista futurempaa rokkia, sitten oli pop-rockia ja poppia. Nyt on mennyt enemmän sellaiseen RnB:n suuntaan. Mutta kyllä se rock ja Lenny Kravitz pitää minun ryhtiäni pystyssä tässä hommassa. Mikään genre ei ole hävinnyt, niitä on vain tullut lisää.

Vaikka uusi kappale poikkeaakin muusta tuotannosta, ei Parkkonen vanno "uuden tyylinsä" nimeen. Hän kertoo, että tekee mielellään erilaista musiikkia, eikä pysyttele pelkästään yhdessä genressä.

- En päätä millaista musiikkia teen, vaan kun kirjoittaa, se syntyy siinä sitten. Tiedä vaikka seuraava biisi olisikin täynnä särökitaraa tai muuta.

Lue myös: Pete Parkkonen oli komistus jo vuonna 2008 - katso kuva

Kilpailut

Uusimmat