Kuva: AOP

Saara Aalto on voittaja!

11.12.2016 09:30 - Mikko Räsänen

Kävi tämän illan X Factor -finaalissa miten tahansa, voivat suomalaiset olla ylpeitä Saara Aallon suorituksesta ja juhlia hänen menestystään, kirjoittaa toimituspäällikkö Mikko Räsänen.

Saara Aalto on voittaja. Kävi tämän illan X Factor -superfinaalissa miten tahansa, voi koko Suomi olla ylpeä Saarasta, ja Saara ylpeä omasta kilpailusuorituksestaan.

Suomelle Saara on ollut parempi kansainvälinen mainos kuin mikään pitkään aikaan. Saara on tehnyt viikko viikolta Suomea tunnetuksia ja eilisen finaalijakson Suomi-pätkä oli täydellistä mainosta maallemme. 

Saara on voittaja siksi, että kävi tänään illalla miten tahansa, niin Saara tulee nyt saamaan sen haaveilemansa mahdollisuuden luoda kansainvälinen ura. X Factorin historia on nimittäin opettanut, että sinun ei tarvitse edes voittaa koko ohjelmaa tehdäksesi läpimurron. Olly Murs sijoittui X Factorissa toiseksi ja hänen neljä viimeistä albumiaan ovat menneet Britannian listakärkeen. One Direction sijoittui X Factorissa kolmanneksi, mutta on sittemmin noussut kaikkien aikojen poikabändiksi - ainakin kiertuetuotoilla mitattuna. 

Saara on voittaja myös siksi, että hän on periksiantamattomuuden ruumiillistuma. Miettikääpä itse:
- Vuonna 2007 Saara osallistui Suomen Talentiin, oli sen ennakkosuosikki, mutta jäi finaalissa toiseksi.
- Vuonna 2011 Saara osallistui Suomen euroviisukarsintaan, oli yksi ennakkosuosikeista, mutta jäi finaalissa toiseksi
- Vuonna 2012 Saara osallistui Voice of Finland -kilpailuun, oli sen ennakkosuosikki, mutta jäi finaalissa toiseksi.
- Vuonna 2015 Saara osallistui UMK-kilpailuun, oli kisan ennakkosuosikki, sai finaalissa eniten yleisöääniä, mutta jäi tuomariäänten takia kokonaispisteissä niukasti toiseksi.

Saara on neljä kertaa ollut suuren kyky- tai laulukilpailun finaalissa, ollut ennakosuosikki, mutta jäänyt aina niukasti toiseksi. Neljä kertaa Saara on tyrmätty kanveesiin, mutta yhtä monta kertaa hän on noussut ylös, eikä hymy ole hyytynyt hänen kasvoiltaan.

Saara on osallistunut neljään kotimaiseen kilpailuun ilman voittoa, mutta hän ei ole luovuttanut. Hän teki pikemminkin päinvastoin ja lähti aina vain suurempiin ympyröihin ja osallistui Britannian suurimpaan laulukilpailuun X Factoriin. Kun ensi kerran joudut selittämään ulkomaalaiselle, mitä tarkoittaa suomalainen sisu, onnistuu se parhaten, kun kerrot hänelle Saara Aallosta.

Kilpailut

Uusimmat