Kuva: Ville Paul Paasimaa

Saara Aalto tähtää maailmalle: Lähden taistelemaan läpimurrosta!

01.07.2016 17:01 - Senni Loikala

Suomalaislaulaja uskaltaa unelmoida suuresti, vaikka muut yrittäisivät häntä hidastaa. Omaa levy-yhtiötä pyörittävä lahjakas artisti tähtää mukaan kansainväliseen musiikkibisnekseen.

Saara Aalto, 29, sädehti keskiviikkona Helsingin Kansalaistorin päälavalla, kun hän juonsi kollegansa kanssa Pride-viikkoon kuuluvan EuroGames-urheilukilpailun avajaiset. Tapahtumaan osallistui suomalaisten lisäksi urheilijoita ympäri maailmaa.

- Se oli elämäni ensimmäinen juontokeikka, vaikka päädyin kyllä myös laulamaan. Olen aina halunnut päästä juontamaan, koska minusta on ihanaa puhua ja oloni on rento lavalla. Samalla tuo oli ensimmäinen kunnon kesäpäiväni Suomessa tänä vuonna, koska olen vasta tullut matkoilta, Aalto kertoo.

Laulaja harmittelee, ettei pääse osallistumaan lauantaina Senaatintorilta lähtevään Pride-kulkueeseen. Aalto lähtee aiemmin päivällä ajamaan kohti Alajärveä, jossa hänellä keikka illalla.

- Olisin ehdottomasti osallistunut kulkueeseen, mutta se ja keikkani menevät harmillisesti päällekkäin. Pidän keikasta luonnollisesti kiinni.

Saara Aalto pyörittää omaa levy-yhtiötään ja on tehnyt neljä studioalbumia. (kuva: Ville Paul Paasimaa)

Aikuisena saa pukeutua miten haluaa

Nähtäväksi jää, millaisen keikka-asun Aalto valitsee lauantai-illan esiintymistä varten. Hän kertoo suosivansa näyttäviä vaatteita, joissa saa olla kimalletta ja ”bling blingiä”.

- Asuvalintani riippuvat täysin keikasta. Minulla on paljon keikkoja, joissa saan olla iltapuku päällä. Olenkin miettinyt, että tässä ammatissa on myös se hyvä puoli, että saan pukeutua upeisiin mekkoihin, Aalto kertoo.

- Ostan esiintymisasujani paljon ulkomailta, muun muassa Kiinasta, Turkista ja Englannista. Suomessa on pari ompelijaa, jotka tuunaavat asujani tai valmistavat ne itse alusta asti. En löydä helposti esiintymisasuja suoraan kaupoista Suomessa.

Vuoden päästä Aalto täyttää 30 vuotta. Ikäkriisiä hänellä ei ole, vaikka välillä nuorekas ja tyttömäinen tyyli mietityttää. Hän ei silti aio muuttaa mitään pukeutumisessaan, vaan aikoo jatkossakin pukeutua juuri niihin vaatteisiin, joissa hän viihtyy parhaiten.

- Nuorempana se on ollut okei, että tykkään vaaleanpunaisesta ja röyhelöistä. Nyt kun lähestyn kolmeakymppiä, minua on alkanut välillä mietityttämään, voinko pukeutua aina tällä tavalla, Aalto pohtii.

- Tässä ammatissa saa onneksi koko ajan heittäytyä ja olla leikkimielinen. Yritän työntää pois ajatukset siitä, että minun pitäisi pukeutua aikuismaisesti.

Saara Aalto pohtii, täytyykö aikuisena pukeutua kuin aikuinen. (kuva: Ville Paul Paasimaa)

Omasta levy-yhtiöstä leipä pöytään

Alun perin Aalto nousi julkisuuteen sijoituttuaan toiseksi Talent Suomi 2007 -ohjelmassa, ja vuonna 2012 hän tuli toiseksi The Voice of Finland -televisiokilpailussa. Kaksi kertaa Suomen euroviisuedustajaksi pyrkinyt nainen ei ole lähtenyt suurten levy-yhtiöiden matkaan, vaan hän perusti oman levy-yhtiönsä viisi vuotta sitten.

- Urani on edennyt hitaasti, mutta varmasti. Nuorempana minua mietitytti, miksi urani on erilainen kuin muilla muusikoilla. Nyt olen vihdoin täysin sinut asian kanssa. Olen pysynyt myös henkisesti hyvässä kunnossa, kun olen pitänyt ohjat omissa käsissäni eikä minua yritetä laittaa mihinkään muottiin.

- Jotkut ihmettelevät, miksi edes jatkan musiikin parissa, kun en ole menestynyt listoilla. Minua ei kuitenkaan kiinnosta sellainen. Olen tyytyväinen, että menestyn omassa genressäni ja elätän itseni hyvin musiikilla.

Aalto on törmännyt itseään koskeviin ilkeisiin kommentteihin sosiaalisessa mediassa. Osallistuminen toista kertaa Uuden Musiikin Kilpailuun ei miellyttänyt kaikkia. Aalto ei anna tylyjen kommenttien kuitenkaan pidätellä itseään.

- Nykyään on helppoa laittaa Facebookissa viestiä tai vaikka merkitä minut sellaiseen juttuun, jossa minua haukutaan. Ihmisistä on outoa, että olen hakenut kaksi kertaa Euroviisuihin ja sanovat, etten saisi tyrkyttää itseäni.

- Mutta enhän minä luovu unelmistani ja anna periksi, vaikka joku olisi sitä mieltä, ettei kannata yrittää. Kyllä siinä joutuu itseään hirveästi tsempata, ettei pahoittaisi mieltään. Ikäviä kommentteja ei ole helppoa kuulla.

Kansainvälinen musiikkibisnes kiinnostaa Saara Aaltoa. (kuva: Ville Paul Paasimaa)

Sisulla maailmalle

Kiinassakin keikkoja tehneellä Aallolla on unelma, jonka eteen hän tekee paljon töitä. Laulaja tahtoo päästä mukaan kansainväliseen musiikkibisnekseen ja luoda uraa muusikkona maailmalla.

- Nyt on se aika, kun sitä pitää koittaa. Tiedän, mitä haluan omalla musiikillani ja sanomallani viedä maailmalle. Aion katsoa tämän jutun loppuun asti ja taistella suomalaisella sisulla, Aalto sanoo.

Jos menestystä tulee maailmalla, aikoo Aalto pitää kiinni hänen ja Meri Sopasen omistusasunnosta Järvenpäässä. Jossain päin maailmaa voisi kuitenkin olla toinen koti.

- Nykyään maailma on niin pieni, että lentämällä pääsee nopeasti tekemään keikkaa maailmalle. Ei minua tosin sekään haittaisi, että jos minulla olisi kaksi kotia; toinen Suomessa ja toinen jossain muualla.

Aalto ja Sopanen opiskelevat molemmat tällä hetkellä elämäntaidonvalmentajiksi. Pariskunta tekee myös töitä yhdessä, sillä Sopanen työskentelee Aallon keikkamyyjänä ja managerina. Aalto ja Sopanen keskittyvät nyt töihin ja kahteen koiraansa, eikä perheen perustaminen ole ajankohtaista.

- Nyt kun ostimme talon, olemme tyytyväisiä tähän ja meillä on kaksi ihanaa koiraa. En vielä tiedä yhtään, haluanko lapsia vai en. En osaa siitä unelmoida ainakaan vielä, Aalto kertoo.

- Pidän mahdollisena, että jossain vaiheessa yhdistämme Merin kanssa voimamme ja teemme yhdessä töitä myös ihmisten hyvinvoinnin eteen.

Katso alta Saara Aallon ja Teemu Roivaisen Jos Taivas Putoaa -kappaleen musiikkivideo.

Pääset lukemaan täältä, millainen kokemus viimeisin UMK-kilpailu oli Saara Aallolle.

Kilpailut

Uusimmat