Kuva: Mikko Räsänen

Suvi Teräsniskan henkilökohtaisin kappale kiteyttää tärkeimmät miessuhteet - kuuntele

10.08.2016 11:38 - Anna Hopi

Laulaja Suvi Teräsniska myöntää pitävänsä huolta elämänsä miehistä.

Aiheesta kertoo myös uusi kappale, joka ilmestyy tänään 10. elokuuta.

- Uusi biisi Elämäni miehiä kertoo yksiselitteisesti miehistä. Kappale sai alkunsa urani ensimmäisellä biisileirillä tammikuussa, mikä oli hieno kokemus. Biisintekijät ja minä kokoonnuimme yhdessä. Olin kerännyt aiheita, joista haluaisin laulaa. He lähtivät työstämään kappaleita. Toisena päivänä syntyi kappale, jossa käydään läpi elämäni miehiä. Tärkeimpiä ovat tietenkin oma isä, aviomies ja poika sekä pikkuveli, kertoo Teräsniska.

- Varmasti henkilökohtaisin biisi, jonka olen tehnyt urallani. Viimeiseen asti pyysin Nina Granrotia kappaletta sopivammaksi. Haluan allekirjoittaa jokaisen sanan kappaleessa.

"Olli on ollut hyvä oppi-isä"

Kappaleeseen on upotettu myös Yö-yhtyeestä tuttu mentori ja ystävä Olli Lindholm.

- Kyllä kappaleesta Ollikin löytyy. Kertosäe on mielenkiintoinen kun se on moniulotteinen. Siinä lauletaan "lahjaksi aikaa, lahjaksi sydän joka mitään ei pelkää". Lähtökohtaisesti ajatus siinä oli se, että isäni on antanut minulle lahjaksi aikaa ja sydämen. Annan sen eteenpäin omille jälkeläisilleni. Olen saanut rohkeutta muiltakin miehiltä, sitä voi ajatella yleisestikin.

- Ekassa säkeistössä puhutaan tuittuilusta, niin Olli Lindholm on ollut minulle yhdenlainen oppi-isä, joka on kulkenut rinnalla.

Laulaja kertoo välittävänsä monin tavoin elämänsä miehistä. Omaa kiintymistä on luontevinta osoittaa teoilla. Teräsniska kertoi, miten on oppinut käsitellä miehiä.

- Rakkaudella. Miehet tykkäävät rakkaudesta kuten naisetkin. Olen ollut omaa bändiäni kohtaan äidillinen. Poimin likaiset vaatteet bussin lattialta, pesen ne kotona ja vien bussiin ja arvuuttelen, kenen kalsarit tässä on. Olen huono puhumaan tunteistani. Olen tehnyt sen laulamalla ja teoilla. Olen enemmän tekojen kuin sanojen ihminen.

Kuuntele alta Elämäni miehiä -kappale.

Kilpailut

Uusimmat