Kuva: Fotolia

Että mitähän v*ttua - brittikaupunki alkoi sakottaa kiroilemisesta

04.03.2016 20:15 - Iiro Myllymäki

Rumasta kielenkäytöstä voi jopa joutua oikeuden eteen.

Suu kannattaa pestä saippualla ennen kuin matkustaa Salfordin kaupunkiin Isossa-Britanniassa. Suur-Manchesteriin kuuluvassa kaupungissa on kielletty ”ruman ja loukkaavan kielen” käyttö, ja kiellon loukkaamisesta voi saada 115 euron sakon. Pahimmassa tapauksessa ärräpäiden päästelystä voidaan haastaa oikeuteen, jossa tuomitulle voi tulla maksettavaksi 1300 euron maksu. 

Kiroilun kieltäminen on herättänyt asukkaissa hämmennystä. Ihmisille on epäselvää, mitä ”ruma ja loukkaava kieli” pitää sisällään. Brittiläinen ihmisoikeusliike Liberty on kommentoinut, että määräyksellä voi olla haitallinen vaikutus ilmaisunvapaudelle.

Salfordin kaupunginvaltuusto perustelee kiroilukieltoa sillä, että se antaa poliisille enemmän mahdollisuuksia puuttua haitalliseen käytökseen. Valtuuston mielestä on hyvä, että poliisilla on ”uusi työkalu, jota käyttää häiriökäyttäytyjiä vastaan”.

Mashable-sivuston mukaan noin 70 000 asukkaan kaupungissa on kielletty myös esineiden heittely toista ihmistä päin ilman tämän lupaa ja roskapönttöjen heittely veteen.

Lue myös: Kuinka monta kirosanaa keksit minuutissa? Katso, mitä tuloksesi kertoo sinusta

Lähde: Mashable

Kilpailut

Uusimmat