Aikuisten värikirjoista tuli todellinen rauhoittumisbuumi - katso suomalaisten upeat väritykset

23.06.2015 22:45 - Tiina Svensk

Värityskirjat ovat meille tuttuja lapsuudesta. Nyt kuitenkin värikynät voi vetää esiin pöytälaatikosta, sillä myös aikuisille on tehty omia värityskirjoja.

Jokainen tarvitsee ajoittain tauon kiireisestä arjesta, jolloin voi rentoutua ja antaa mielen levätä. Siinä missä toinen suuntaa salille toinen saattaa neuloa tai värittää värityskirjaa.

Daily Mail uutisoi villityksestä, joka leviää etenkin kiireisen elämäntyylin omaavien naisten keskuudessa. Värityskirjojen värittäminen ei ainoastaan rentouta, sillä se tuo usein myös nostalgian tunteen, joka muistuttaa lapsuuden värityskirjoista.

Värittämisestä on myös todettu olevan paljon hyötyä: Kun keskityt kuvien värittämiseen, päätöksenteko- ja ongelmanratkaisukykysi paranevat. Vaikutus perustuu siihen, että kuvia värittäessä mieli rauhoittuu ja aivotkin saavat ylimääräisen hetken rentoutumiseen.

Värityskirjat ovat helppo keino rentoutua, sillä usein kiireisenä on vaikeaa rauhoittua meditoimaan tai pysähtyä rentoutusharjoituksiin. Värityskirjoja pidetäänkin yhtenä mindfulness -harjoituksen muotona.

Katso suomalaisten upeita värityksiä alta:


Lue myös: Sokea taiteilija luo upeita maalauksia erikoistekniikalla - katso

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat