Kuva: YouTube

Amerikkalaislapset maistoivat karkkia kaikkialta maailmasta - miten pärjäsi salmiakki?

01.11.2015 13:15 - Mika Parikka

Videon perusteella ruuan lisäksi myös karkeissa pätee suuret kulttuurierot. 

Vieraan maan ruokakulttuuria voi olla vaikea ymmärtää. Varsinkin Aasiassa voi törmätä mitä erilaisimpiin ruokiin, joita länsimaalaisena voi olla vaikea sulattaa. Harvoin on tullut ajatelleksi, että sama pätee myös karkkeihin. 

Buzzfeed laittoi amerikkalaiset lapset syömään erilaisia karkkeja. Jotta testiin saataisiin vähän kulmaa, lapsille syötettiin karkkeja kaikkialta maailmasta. Videolla nähdään paikallisia herkkuja esimerkiksi Meksikosta, Filippiineiltä, Thaimaasta ja tietenkin Suomesta. 

Mikäs muukaan Suomesta olisi tarjolla kuin meille niin rakas salmiakki. Tuntuu siltä, että yksikään ulkomaalainen ei pysty ymmärtämään herkkumme saloja. Videon lapset eivät tee asiassa poikkeusta. Uskaliaasti he kuitenkin yrittävät maistaa mustaa karkkia.

- Tämä ei edes näytä siltä, että tämän voisi syödä, tuumaa yksi lapsista. 

- Syöttäkää nämä koirille, laitan ne takaisin rasiaan, toteaa toinen. 

Lapsilta ei heru paljoakaan sanoja salmiakille, mutta reaktiot kertovat sitäkin enemmän. Yksi lapsista ei pysty pitämään herkkua edes suussaan. Sanottakoon se, että lapset vaikuttavat todella nirsoilta. Salmiakki ei ollu tainoa, joka ei katraalle maistunut.

Katso video alta:

Lue myös: Hulvaton video näyttää millaista on ajaa autoa, kun äiti istuu pelkääjän paikalla - katso

Lähde: Buzzfeed

Kilpailut

Uusimmat