Kuva: Fotolia

Elätkö hetkessä, oletko utelias? Katso, mitä syömistottumuksesi kertovat sinusta

04.10.2015 13:15 - Eeva Rajala

Ihmiset voidaan jakaa yhdeksään eri kategoriaan perustuen siihen, miten he syövät ruokansa.

Näyttää siltä, että persoonallisuus paljastuu syömistavoista. Nyt ei ole kyse siitä, mitä syöt vaan miten ruokasi syöt. Little Things -ja Divine Caroline -sivustot ovat kooneet yleisimpiä syömistapoja ja mitä ne kertovat henkilön persoonallisuudesta. Löydätkö itsesi näiden kuvailujen joukosta?

Syöt ruokasi hitaasti

Jos haluat syödä ruokasi mahdollisimman hitaasti ja nauttia jokaisesta suupalasta, olet henkilö, joka elää hetkessä. Hitaasti syövä voi myös olla itsepäinen ja periksi antamaton, ja hän saattaa laittaa itsensä muiden edelle. Rutiinit ovat heidän elämässään kaikki kaikessa.

Syöt ruokasi nopeasti

Jos et välttämättä ehti edes hengittää syödessäsi, olet todennäköisesti hyvä tekemään monia asioita samanaikaisesti. Multitasking on sinun juttusi. Nautit myös siitä, kun työtehtävillesi asetetaan aikarajoja. Toisin kuin hitaasti ruoan syövä, laitat todennäköisesti muut henkilöt tärkeysjärjestyksessä ennen itseäsi. Olet hyvä kumppani, muttet välttämättä varaa aikaa tarpeeksi itsellesi. Keskityt yleensä vain muiden tarpeisiin, mikä saattaa aiheuttaa ongelmia myöhemmin elämässä.

Järjestät ruoan lautasella tarkasti

Jos järjestät eri ruokalajit visusti erikseen ruokalautaselle ja vielä niin, etteivät ruoka-aineet kosketa toisiaan, sinun elämässäsi järjestys on kaikki kaikessa. Yleensä ne, jotka järjestävät ruoan lautasellaan, ovat järjestäneet kaikki asiat elämässään niin, ettei mitään turhia ryppyjä pitäisi tulla missään kohtaa.

Kotisi ja työpöytäsi ovat hyvin siistit. Sinulla on myös ongelmia luovuttaa vastuuta asioista joillekin muille, sillä sinun elämässäsi on tärkeää, että asiat tehdään juuri tietyllä tavalla. Sinulla voi olla ongelmia joustavuuden kanssa ja sinun pitäisi kenties hieman rentoutua.

Laitat lautaselle vain yhtä ruokaa kerralla

Olet hieman eristäytyjä ja sinulla voi myös olla ongelmia olla joustava erilaisissa tilanteissa. Keskityt työssäsi ja muussa elämässäsi pieniin yksityiskohtiin. Et pidä muutoksista ja sinulla voi olla vaikeata mennä virran mukana.

Sekoitat kaiken ruoan lautasella keskenään

Jos haluat sekoittaa kaikki ruoka-aineet lautasella keskenään ennen ensimmäistä suupalaa, olet avoin uusille asioille. Haluat testailla elämässäsi koko ajan uusia juttuja. Olet ulospäinsuuntautunut ja sinulla on vahvoja ystävyyssuhteita. Nautit myös vastuun ottamisesta. Ongelmaksi tulee kuitenkin, että saatat lupautua liian moneen mukaan, etkä välttämättä osaa priorisoida, mitä pitäisi tehdä ensimmäiseksi. Et välttämättä myöskään ole maailman paras keskittyjä.

Syöt hyvin äänekkäästi

Jos pureskelet ruokaa, ryystät keittoa tai teet muita isoja ääniä ruokaillessasi, olet vapaa sielu. Olet usein hyvin suorasukainen, eikä sinua kiinnosta muiden mielipiteet. Jos siis joku ärsyyntyy esimerkiksi äänekkäästä syömisestäsi, ei sinua voisi se vähempää kiinnostaa.

Pilkot kaiken ruoan ennen syömistä

Jos leikkaat ruoan lautasella pieniksi paloiksi, olet strateginen ja suunnittelet asioita eteenpäin. Näytät olevan muita aina askeleen edellä. Sinulla on suuria unelmia ja suunnittelet usein tulevaisuutta. Sinun voi kuitenkin olla vaikeaa nauttia tästä hetkestä. Etsit kumppania, joka on yhtä tavoitteellinen kuin sinä.

Syöt usein uusia, eksoottisia ruokia

Jos nautit uusien makuelämysten kokemisesta, nautit riskien ottamisesta. Sinä kaipaat seikkailua elämäsi jokaisella osa-alueella, ja ihmiset näkevät sinut rohkeana ja ulospäin suuntautuneena. Harva pitää sinua tylsänä, mutta monet saattavat pitää sinua pelottavana seikkailijaluonteesi vuoksi.

Olet nirso syöjä

Jos esimerkiksi ravintolassa pyydät aina, että ruoka valmistetaan juuri tietyllä, sinulle sopivalla, tavalla, olet sinut itsesi kanssa. Tiedät, mitä tahdot, etkä epäile vaatia ja näyttää sitä muille. Olet utelias ja tiedonjanoinen. Sinun on helppo kysyä kysymyksiä, jos jokin asia on epäselvä. Vaikka tiedät, mitä haluat, saattaisi olla hyvä joskus laittaa lautaselle uusiakin ruokia.


Lue myös: Syöminen tekee seksikkääksi - yllättävät ruoat, joilla herkuttelua miehet pitävät viehättävänä

Lähteet: Little Things, Divine Caroline

Kilpailut

Uusimmat