Kärsitkö ikäkriisistä? Katso miksi elämä kolmekymppisenä on oikeastaan aika mahtavaa

17.08.2015 13:15 - Reija Saarinen

Kun ikää tulee lisää, kokee moni pientä kriisiä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että elämä on oikeastaan aika ihanaa myös vanhempana.

Kolmenkympinkriisi on monelle tuttu juttu. Tuon iän saavuttaminen kun on monelle se hetki, jolloin pelko omasta elämästä ja tavoitteista iskee vasten kasvoja. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei elämä lopu siihen, kun ikää tulee 30 vuotta, vaan pikemminkin se alkaa. Parempana.

1. 30-vuotiaana suurimmalla osalla on jo suhteellisen selkeät sävelet oman elämänsä kanssa. Sen vuoksi niitä kohti pyritään päättäväisesti.

2. Kun ikää karttuu, ymmärtää sen, ettei omaa aikaansa kannata kuluttaa sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat raskasta seuraa. Sen sijaan vanhempana osaa keskittyä niihin oikeisiin ihmisiin.

3. Kun elämää on nähnyt jo 30 vuoden ajan, on jo vanhempi ja viisaampi. Silloin muiden ihmisten mielipiteillä ei ole enää niin suurta painoarvoa.

4. Kolmekymppisenä olet huomattavasti itsevarmempi. Se heijastuu vahvasti myös seksuaalisuuteen ja koetkin olevasi aiempaa seksikkäämpi.

5. Myös seksi on kolmekymppisenä parempaa. Silloin kun tietää mitä tahtoo ja osaa myös vaati sitä.

6. Suurella todennäköisyydellä kolmekymppisenä on jo ura, jossa viihtyy. Tai ainakin on selkeät tavoitteet oman elämän suhteen.

7. Kolmekymppisenä voi edelleen nauttia bilettämisestä ja kavereiden kanssa hengailusta.

8. Koska suurella todennäköisyydellä on työelämässä, voi nauttia lomalla ulkomaanmatkoista.

9. Kolmekymppisenä omaa jo tyylin, joka istuu itselle parhaiten. Olet luonut sen itse, etkä pukeudu pelkästään muodin mukaan.

10. Osaa nauttia ehkä enemmän myös niistä rauhallisista koti-illoista. Tajuaa, että aina ei tarvitse bilettää hullun lailla purkaakseen stressiä.

11. Pienistä asioista stressaaminen ei ole enää "se juttu", sillä on jo ymmärtänyt sen, mikä elämässä oikeasti on tärkeintä.

12. Kolmekymppisenä osaa myös vaatia kohtelua, jota oikeasti ansaitsee. Tämä näkyy sekä työelämässä sekä parisuhteissa.

Lue myös: Paras ikä mennä naimisiin selvitettiin - eroamisen riski minimoituu


Kilpailut

Uusimmat