Käsilaukkusi on likaisempi kuin luulitkaan - uskallatko lukea?

18.08.2015 18:45 - Senni Loikala

Tutkimuksessa selvitettiin, kuinka paljon naisten käsilaukut sisältävät bakteereja verrattuna vessanpöntön huuhtelupainikkeisiin. Tulokset saattavat karmia ainakin bakteerikammoisia.  

Käsilaukussasi elää todennäköisesti oikea bakteereiden yhdyskunta, ainakin, mikäli tuoretta brittitutkimusta on uskominen. Siinä kerättiin näytteitä kymmenistä naisten laukuista sekä vessanpöntön huuhtelupainikkeista. Niiden sisältämiä bakteerimääriä vertailtiin toisiinsa.

Tulokset osoittavat, että 20 prosenttia naisten käsilaukuista sisälsi enemmän bakteereja kuin vessanpöntön huhtelupainikkeet. Se on merkittävä luku, sillä kyseiseen kohtaan pönttöä kosketaan yleensä heti asioidensa hoitamisen jälkeen.

Bakteerit levivät kaikkialle laukkuun

Huomionarvoista tuloksissa on myös se, että bakteerit tarttuvat helposti kaikkeen käsilaukun sisältöön. Näin ollen puhelimesi, meikkisi, hiusharjasi ja lompakkosi saattavat sisältää entistä enemmän bakteereja.

Siitä huolimatta käsilaukkuja ei tarvitse heittää kaatopaikalle. Jos puhdistat laukkusi ja sen sisältämät tavarat silloin tällöin, olet hyvin todennäköisesti turvassa bakteereiden ilkivallalta.

Lue myös: Saatko sotkusta hermoromahduksen? 15 asiaa, jotka vain ylisiivot ihmiset ymmärtävät

Kilpailut

Uusimmat