Kuva: YouTube

Kuusi valokuvaajaa otti kuvan samasta miehestä - tulokset hätkähdyttävät

10.01.2016 19:15 - Mikko Räsänen

Valokuvaajat joutuivat tietämättään osaksi erikoista koetta. 

Kuusi valokuvaajaa joutui erikoiseen kokeeseen. Heille kerrottiin, että he joutuivat ottamaan henkilökuvan tietystä amerikkalaismiehestä. Sitä he eivät kuitenkaan tienneet, että he saivat kaikki täysin erilaiset taustatiedot miehestä, hänen elämästään ja menneisyydestään. 

Yhdelle valokuvaajalle kerrottiin, että mies on entinen alkoholisti. Toiselle kerrottiin, että hän on miljonääri. Kolmannelle, että hän on kalastaja. Neljännelle, että hän on meedio. Viidennelle, että hän on entinen vanki, ja kuudennelle, että hän on hengenpelastaja.

Miehellä oli kaikkien kuvaajien edessä täysin samat vaatteet ja kaikki kuvat otettiin samassa tilassa. Jokainen kuvaaja pyrki ottamaan kuvan, joka olisi miehen ja hänen elämäntilanteensa näköinen. Siksi kuvaajien saamat täysin erilaiset taustatiedot saivat aikaan sen, että kuvista tuli täysin erilaiset. Esimerkiksi kuvaaja, joka luuli kuvaavansa meediota asetti miehen taakse tyhjän tuolin vahvana symbolisena eleenä siitä, että meedio saattaa nähdä tyhjällä tuolilla jonkun, jota me muut emme näe.

Katso alta video projektista ja sen tuloksista.

LUE MYÖS: Pariskunta kuvasi itsensä valokuva-automaatissa vuoden välein - muutos silmiinpistävä

Kilpailut

Uusimmat