Kuva: Fotolia

Liikuttava kirjoitus leviää äitien keskuudessa: "Täällä vauvasi, kuuntele minua"

14.10.2015 16:00 - Rea Tallgren

Vauvan suulla kerrottu tarina saa kyyneleet valumaan poskilla sillä se muistuttaa tärkeästä viestistä: jokainen äiti tuntee oman lapsensa parhaiten. 

Babyjoy -sivustolla on julkaistu kirje, joka on osoitettu vauvalta äidille. Kirje lähestyy aihetta, josta moni ei uskalla puhua: sitä, kuinka monen erilaisen tiedon ja neuvon ristitulessa tuoreet äidit kamppailevat. Kirjeessä vauva pyytää äitinsä kuuntelemaan häntä, eikä ketään muuta. 

"Täällä sinun maailmassasi on erilaista. Minua pelottavat välillä uudet asiat, kirkkaat valot, kovat äänet, muut ihmiset, kylmyys ja kovuus. Minua pelottaa myös se, miten sinä olet äiti muuttunut.

Enää et luota minuun. Tunnen jokaisen tunteesi, sillä olemme yhtä. Sinä epäröit, pelot kalvaavat sinua ja kyselet kovasti neuvoja muilta. Nuo neuvot saavat sinut entistä epävarmemmaksi. Innostuneisuus on vaihtunut huolehtuneisuuteen ja innokkuus lamaantuneisuuteen. Voi äiti, kaikki on hyvin."

Kirjeessä vauva kannustaa äitiään luottamaan siihen, että heillä on lupa tehdä asiat omalla tavallaan ja omaan tahtiinsa. 

"Yrität saada minut syömään ja nukkumaan silloin kuin se sopii aikatauluihin tai siten kun joku muu on neuvonut. Mutta äiti, en minä tunne vielä itseänikään, miten joku muu voisi minut tuntea?"

"Minä kerron sinulle äiti sen minkä tiedän nyt jo. Rakastan sinua niin paljon, ettei sitä voi mitata millään käyrillä. Valitsin sinut äidikseni, koska olet paras matkakumppani tässä elämässä juuri minulle. Me opimme toisiltamme paljon."

Lue koko koskettava kirjoitus tästä

Lähde: Babyjoy

Kilpailut

Uusimmat