Kuva: Fotolia

Mallimaailma muuttuu: Uusi laki läpi Ranskassa

19.12.2015 12:15 - Tiina Svensk

Alipainoisten mallien työskentelyä on rajoitettu jo aiemmin, mutta nyt heidän terveyttään tarkkaillaan entistä tiukemmin.

Mallimaailman karua todellisuutta on kauhisteltu jo vuosikausien ajan. Malleilta vaaditaan usein epärealistisia ja tiukkoja mittoja, etenkin jos he työskentelevät näytösmalleina. Viime vuosien aikana mallien terveyteen on kuitenkin alettu kiinnittää huomiota useissa maissa, kuten Italiassa, Espanjassa ja Israelissa, kertoo Unilad.

Ranskassa on jo aiemmin kielletty alipainoisten mallien käyttö näytöksissä, mutta nyt laista tulee entistä tiukempi: mallilta vaaditaan lääkärintodistus siitä, että hän on työkykyinen ja terve tehdäkseen rankkoja työpäiviä, jotka ovat osa mallien arkea.

Lääkäri mittaa mallin painoindeksin ja arvioi, onko hänellä tarpeeksi painoa muihin mittoihinsa ja fyysisiin ominaisuuksiinsa nähden. Vaikka Ranska ei olekaan ensimmäinen maa, joka kiinnittää huomiota mallien terveyteen, pidetään muutosta merkittävänä - muodin mekkana pidetyssä maassa arvioidaan nimittäin olevan 30 000 - 40 000 anoreksiaa sairastavaa, joista 90 prosenttia on naisia.

Lähde: Unilad

Kilpailut

Uusimmat