Kuva: Fotolia

Millä perusteella Facebook valitsee sivun reunassa näkyvät kaverit?

17.11.2015 13:45 - Reija Saarinen

Facebookin käyttäjiä on jo pitkään ihmetyttänyt se, millä perusteella omalla Facebook-sivuilla nostetaan esiin ystäviä. Nyt asiaan on saatu yksi syy, joka onkin melko hauska.

Kun menee omaan tai ystävänsä Facebook-sivuille, näkee vasemmassa reunassa laatikon, josta näkee ystävien määrän. Tuossa laatikossa nähdään 9 eri ihmistä, mutta millä perusteella nämä ihmiset oikein valikoituvat? Esiin kun saattaa nousta vaikka sellaisia ihmisiä, joita ei ole nähnyt vuosiin.

Asia on suuri salaisuus, sillä kukaan ei oikein tiedä miten Facebook todella toimii. Nyt kuitenkin muutamat innokkaat ovat selvitelleet asiaa ja tulleet seuraavanlaiseen johtopäätökseen.

Facebookin tarkoituksena on nostaa esille ainakin niitä uusia ihmisiä, sillä se mahdollistaa Facebookille uusia mainoskohteita. Toisekseen esille nousee tyyppejä, joiden kanssa Facebook toivoo sinun juttelevan, sillä teillä on samoja kiinnostuksen kohteita tai olette olleet samoissa tapahtumissa usein. Se saattaa myös ehdottaa sellaisia ihmisiä, joiden kanssa et ole jutellut pitkään aikaan.

Toki kannattaa myös muistaa, että toisinaan kaikki on vain sattumaa. Jos siis kumppanisi top-kaverilistalla on aina se kaunis tai komea vastakkaisen sukupuolen edustaja, ei se tarkoita sitä, että he viettävä paljon aikaa yhdessä, vaan tietokone vaan toivoo heidän olevan ystäviä.


Lue myös: Pysähdy ja mieti! Sosiaalinen media voi pilata parisuhteen - pysäyttävä video todistaa asian

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat