Kuva: Fotolia

Mitä kaikkea Facebook tietääkään sinusta? Selvitä muutamalla klikkauksella

04.04.2016 09:45 - Rea Tallgren

Facebook kerää käyttäjistään tietoa hurjan paljon. Sinun on kuitenkin mahdollista selvittää osittain, mitä Facebook sinusta ajattelee.

Kirjaudut Facebookiin. Klikkaat ystäviesi päivityksiä, seuraat linkkejä, jotka vievät uutisiin, menet katsomaan nettikaupan vaatevalikoimaa mainoksen perusteella. Kaikki nämä toimet ovat sinulle hauskaa ajanvietettä - Facebookille ne tarjoavat mahdollisuuden tehdä rahaa. 

Facebook kerää sinusta dataa jatkuvasti. Klikkauksesi rekisteröidään ja mielenkiinnonkohteitasi vastaavia mainoksia alkaa ilmestyä sivuillesi. Jos ystävälläsi näkyy eläintarvikeliikkeen mainos, saattaa sinulla näkyä hedelmöityshoitojen mainos. Niin tykkäyksesi kuin seuraamasi sivustot ja ryhmät, joihin kuulut, vaikuttavat asiaan.

Mitä Facebookisi sinusta ajattelee?

On kiehtovaa selvittää, mitä Facebookisi sinusta tietää, tai luulee tietävänsä. Sen voi tehdä helposti tarkistamalla, millaisia asioita Facebook on listannut mielenkiintosi kohteiksi.

Oman listauksesi pääset katsomaan muutamalla klikkauksella: 

Etsi Facebook-sivultasi mainos. Klikkaa mainoksen oikeassa yläkulmassa olevaa raksia ja valitse Miksi näen tämän/Why am I seeing this -kohtaa. Tuon jälkeen pääset katsomaan, millaisia mainoksia sinulle suunnataan sen perusteella, millaisten asioiden Facebook uskoo sinua kiinnostavan. 

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat