Kuva: Fotolia

Nainen sai tietää raskaudestaan 20 sekuntia ennen synnytystä: "Olin shokissa"

25.02.2016 14:15 - Senni Loikala

Lähes poikkeuksetta kaikki tietävät, jos he ovat raskaana. Esther Hopen tapaus kuitenkin selittää, miksi yksittäistapauksia kuitenkin mahtuu joukkoon.

Brittiläinen Esther Hope, 23, koki suuren järkytyksen sairaalassa. Hän oli hakeutunut hoitoon, koska luuli ärtyvän suolen oireyhtymänsä äityneen sietämättömäksi. Daily Mail -lehden mukaan lääkärit päättivät antaa hänelle peräruiskeen, mutta sitten tapahtui yllättävä käänne.

Hope oli tietämättään raskaana, ja häneltä tulivat lapsivedet. Myöskään hoitaja ei tiennyt raskaudesta ja luuli, että naisen vartalo reagoi ärtyneeseen suoleen hallitsemattomalla pissahädällä. Hoitaja poistui paikalta.

Pian Hope tunsi, että hänen vartalonsa valmistautui synnytykseen. Vasta tuolloin hän tajusi olevansa raskaana.

- Tunsin vauvan pään ja huusin isääni hakemaan hoitajan paikalle. Vain muutamaa sekuntia sen jälkeen, kun hän poistui huoneesta, synnytin hänet, Hope kertoo.

Vatsa oli lähes normaali

Kun hoitaja ja Hopen isä palasivat huoneeseen, oli nopea synnytys jo ohi. Hope oli järkyttynyt tapahtuneesta, koska hänellä ei ollut aikaa valmistautua siihen.

- En voinut uskoa, että hän oli minun vauvani. En tiennyt, mitä olisi pitänyt tehdä, olin hysteerinen.

- Olin täysin shokissa. Vauvan saaminen ei olisi voinut olla kaukaisempi ajatus, olinhan saanut ehkäisyrokotteen.

Raskausaikana Hope ei osannut epäillä odottavansa lasta myöskään siitä syystä, koska hän oletti oireiden johtuvan ärtyvän suolen oireyhtymästään. Lääkärit määräsivät hänelle siihen lääkkeitä, eivätkä ottaneet huomioon mahdollista raskautta.

- Rintani eivät turvonneet ja vain vatsani yläosa oli kova, ja muu osa vatsastani oli normaalin tuntuinen, Hope kuvailee.

Nyt Hopen tytär Lily Hope-Moore on kolmen kuukauden ikäinen. Pienokainen on täysin terve.

Pääset katsomaan kuvia Hopesta ja pienokaisesta täältä.

Lähde: Daily Mail


Lue myös: Naiset ottivat valokuvaajan synnytykseen - katso voimakkaat kuvat

Kilpailut

Uusimmat