Kuva: Youtube

Pikaruokaketju ottaa kantaa homoseksuaalisuuden puolesta - katso koskettava mainosvideo

10.03.2016 19:45 - Iiro Myllymäki

Uskonnolliset ryhmät vaativat mainoksen takia boikottia McDonald'sia vastaan.

Taiwanissa esitettävä McDonald’s-pikaruokaketjun mainos ei ole ainoastaan ketjun promootiota, vaan samalla liikuttava kannanotto homoseksuaalisuuden puolesta.

Mainoksessa isän ja pojan kahvihetki McDonald’sissa saa dramaattisen käänteen, kun poika kirjoittaa kahvimukiinsa viestin ”tykkään pojista” ja näyttää tekstin isälleen. Pojan isä poistuu paikalta pettyneenä, mutta palaa pian pöytään surullisen poikansa luo. Hän ottaa kahvimukin itselleen ja täydentää tekstiä niin, että lopulta siinä lukee ”hyväksyn sen että tykkäät pojista”. Mainoksen lopussa lukee iskulause ”enemmän lämpöä keskusteluihin”.

Mainos on saanut alle viikossa jo yli 1,5 miljoonaa katselukertaa, ja se on saanut osakseen paljon kiittäviä kommentteja. Taiwanin tietyt uskonnolliset piirit ovat kuitenkin kritisoineet mainoksen sanomaa ja jopa vaatineet boikottia McDonald’sia vastaan.

- Enää ei voi mennä edes McDonald’sin vessaan ilman, että tulee saastunut olo, kommentoi Chang Shou-yi, joka toimii "Taiwanin uskonnolliset ryhmät perheiden suojelun puolesta" -liittouman pääsihteerinä.

Virallisessa tiedotteessa Chang kirjoittaa, että liittouma ei hyväksy mainoksen takana olevaa ideologiaa ja syyttää McDonald’sia avoimesta homoseksuaalisuuden tukemisesta. Tiedotteessa painotetaan McDonald’sin suosiota lasten keskuudessa ja sanotaan, että liittouma ”vastustaa kaikkea mainontaa, joka opettaa vääränlaista seksuaalista käytöstä”.

Katso mainosvideo tästä:

Lue myös: Malleja kauniissa lesbokuvissa - suositun vaatemerkin mainokset ihastuttavat

Lähde: Attitude

Kilpailut

Uusimmat