Sitoutuminen, perhe, oma koti - tutkimus selvitti minkä ikäisenä isoimmat asiat tapahtuvat naiselle

19.03.2015 09:15 - Rea Tallgren

Kuukautiset alkavat 12-vuotiaana, ensisuudelma saadaan 15-vuotiaana. Uusi tutkimus on selvittänyt, minkä ikäisenä keskiverrolle länsimaiselle naiselle tapahtuu elämässä mitäkin.

Lontoon yliopisto on tehnyt laajan tutkimuksen, jossa se selvitti, minkä ikäisenä keskivertonaiselle tapahtuu mitäkin. Kokosimme alle esimerkiksi iät, jolloin naiset saavat ensisuudelmansa, sitoutuvat ja tuntevat olonsa epävarmimmaksi.

12

Keskivertotytöllä alkaa kuukautiset 12 vuoden ja 7 kuukauden ikäisenä. Yleensä kuukautiset alkavat samoihin aikoihin kuin hänen äidillään alkoivat.

14

14 on vaikein ikä. Se on täynnä kiukkua, riitoja, meikkejä ja ensikokeiluja alkoholin kanssa. Hormonit sekoittavat pakkaa huolella, joten teinin voi olla vaikea tulla toimeen paitsi vanhempiensa myös itsensä kanssa.

16

16-vuotiaana suurin osa tytöistä menettää neitsyytensä. Ensisuudelma on saatu vuotta aiemmin.

18

18-vuotiaana nainen saa ensimmäisen orgasminsa kumppanin kanssa. Takana on sen verran seksin harjoittelua ja oman itsetunnon kohottamista, että seksistä voi nauttia tosissaan.

20

20-vuotiaana keskivertonainen aloittaa ensimmäisen suhteellisen vakavan parisuhteensa. Aiemmin ei Teksasin yliopiston tutkimuksen mukaan edes kannattaisi, sillä ne, jotka odottivat ennen vakavaa seurustelua, kouluttautuivat paremmin, saivat enemmän palkkaa ja päätyivät onnellisempiin naimisiin.

25

25- vuotiaana naisen seksuaalinen itsetunto on alhaisimmallaan. Hän vertaa itseään muihin jatkuvasti ja kokee epävarmuutta vartalostaan.

27

27 on ikä, jolloin suurin osa asettuu aloilleen kumppaninsa kanssa. Keskiverto nainen rakastuu neljä kertaa elämänsä aikana. 27-vuotiaana sitoutuneista naisista kolmasosan suhde kestää.

28

28 -vuotiaana nainen pettää kumppaniaan luultavammin.

29

29 on ikä, jolloin suurin osa varatuista naisista hankkii kodin kumppaninsa kanssa. Yleensä tässä vaiheessa pyritään ostamaan jo koti, johon mahdollinen tuleva perhekin mahtuisi.

32

32-vuotiaana suurin osa naisista sanoo löytäneensä täydellisen hiustyylinsä.

34

34 vuotta on tutkijoiden mukaan paras ikä saada lapsi. Tämän ikäiset naiset ovat usein tarpeeksi kypsiä, heidän taloutensa oli tarpeeksi turvattu ja raskaudet sujuivat usein paremmin.

35

35 on stressaavin ikä. Jos naisella ei tähän ikään mennessä ole lapsia, hän stressaa siitä. Jos lapsia on, hän stressaa niistä ja arjen pyörittämisestä.

38

38-vuotiaana moni ottaa virkavapaata ja matkustelee. Moni nainen on tähän ikään mennessä sen verran varma urastaan ja taloudellisesti tasapainossa, että omia haaveitaan uskaltaa toteuttaa.

39

39 on ikävuosi, jolloin nainen saavuttaa usein parhaan palkan, jota tulee elämässään saamaan.

Kerroimme aiemmin, minkä ikäisenä nainen on onnellisimmillaan. Lue tuo juttu tästä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat