Kuva: AOP

Suomalainen huippumalli poseerasi H&M:n katalogissa - brittilehti syytti liian laihaksi

29.10.2015 14:30 - Pauliina Jokinen

Brittilehti Daily Mail tutki huippumallien painoja.

Useat muotitalot käyttävät katalogeissaan hyvinkin hoikkia malleja esittelemässä vaatteitaan. Brittijulkaisu Daily Mail vertaili 11 suuren muotiketjun käyttämien mallien painon suhdetta pituuteen ja vyötärönympärykseen. Lehti vertaili muun muassa Zaran, Urban Outfittersin, H&M:n sekä Abercrombie & Fitchin mallien kokoa.

Lehti totesi monen huippumallin olevan huolestuttavan laiha ja kuvaili malleja luurangonlaihoiksi ja luisiksi sekä totesi monen mallin vyötärön ympärysmitan olevan hämmentävän pieni.

Mukaan Daily Mailin vertailuun oli otettu myös suomalaismalli Suvi Riggsin (ent. Koponen) kuva. Koponen poseerasi vaateketjun ja huippusuunnittelija Alexander Wangin suunnittelemissa vaatteissa. Lehti oli kuvatekstissään sekoittanut Koposen saksalaismalli Anna Ewersin kanssa.

Huippumallien laihuus on puhuttanut Britanniassa, kun suositut vaateketjut Topshop ja Oasis joutuivat vaihtamaan mallejaan aiempien oltua liiankin laihoja.

Muotimaailma nousi puolustuskannalle mallien kokopolitiikasta. Muun muassa Abercrombie & Fitchin malleista aiemmin vastannut Hannah Pumfrey kommentoi painokohua Daily Mailille.

- Nykypäivän mallit vaikuttavat pienemmiltä (kuin menneiden aikojen huippumallit), sillä me muut muutumme suuremmiksi. Mallien koko ei ole todellisuudessa muuttunut, Pumfrey väitti. 


Lue myös: Harvinainen ratkaisu: Huippumerkin mainos julkaisukieltoon anorektisen laihan mallin takia

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat