Kuva: Fotolia

Suomalaisten karmeimmat koulun liikuntamuistot koottiin yhteen - lue nostalginen kooste

29.10.2015 21:15 - Reetta Haverinen

Nämä tarinat todistavat, ettei ole ihme, että monelle suomalaiselle on jäänyt urheilukammo koulun liikuntatunneilta.

Monet muistavat koulun liikuntatunneilta hieltä haisevat pukuhuoneet, aikansa eläneet pesäpalloräpylät, puolapuut ja kivenkovat jumppapatjat. Myös pompottelevat liikunnanopettajat ja hiihtokilpailut ovat jättäneet jälkensä monien suomalaisten mieliin. 

Muistot, varsinkin ne ikävimmät, eivät haalene vuosikymmenten jälkeenkään. Siksi monet ihmiset kadottavatkin peruskoulun jälkeen innostuksensa liikuntaa kohtaan monien vuosien ajaksi ja löytävät sen mahdollisesti uudestaan vasta aikuisiällä. 

Karmivat koulumuistot

Vaikuttaa siltä, että vain harvoille suomalaisille on jäänyt lämpimiä muistoja peruskoulun liikuntatunneilta. Seuraavat tositarinat todistavat, että kyseiset tunnit eivät aina saa lapsia ja nuoria repeämään riemusta:

”Olin koulussa todella kiltti ja ujo lapsi. Kiipesin liikuntatunnilla luvatta puolapuille ja opettaja suuttui hirveästi. Ope laittoi minut pukuhuoneeseen ”häpeämään”. Itkin yksin pukuhuoneessa ja pääsin jonkin ajan kuluttua tunnille takaisin, kun muut olivat jo tekemässä opettajan määräämiä harjoituksia.”

”Liikuntatunnin jälkeen suihkussa käyminen oli aivan ylivoimaista. Opettaja aina vahti, että kaikki kävivät tunnin jälkeen suihkussa.”

”Tunsin koulussa olevani oikea pallomagneetti. Sain koripallon kovaa sormeeni, lentopallon täysillä nenääni, jääpallon olkapäähäni ja sählypallon kivuliaasti jalkaani. Onneksi en ole pelannut jääkiekkoa – olen varma, että kiekko olisi tullut päähäni!”

”Meillä oli koulun hiihtokilpailut ja johdimme ystäväni kanssa muita. Olisimme tulleet ensimmäisinä maaliin, mutta kaaduin ja huusin ystävälleni, ettei hän jättäisi minua. Lopulta hänkin kaatui ja kaikki menivät ohitsemme – tulimme viimeisenä maaliin.”

”Inhosin aina koulussa luistelua. Minulla oli serkkuni vanhat luistimet, jotka olivat hieman pienet omaan jalkaani. Lisäksi ne olivat aikansa eläneet. Muistan kuinka aina luistellessa varpaitani palelsi ja puristi vietävästi!”

”Cooperin testit – niitä pelättiin viikkoja etukäteen. Juoksun jälkeen tuntui, että henki lähtee!”

Lue myös: Kouluruoat, jotka kaikki muistavat aina ja ikuisesti

Kilpailut

Uusimmat