Vetoaako parta naisiin? - Totuus selvisi vihdoin

16.03.2012 13:15 - Mikko Räsänen

Onko mies komeampi parralla vai ilman? Asia on ikuinen väittelyn aihe, mutta nyt tuore tutkimus kertoo, mitä mieltä selkeä enemmistö on.

Lähes jokainen mies kasvattaa parran jossain vaiheessa elämäänsä. Uudessa-Seelannissa ja Kanadassa tehdyssä tutkimuksessa tutkittiin, mitä naiset ajattelevat parrakkaista miehistä. Tekeekö parta miehestä komeamman vai vähentääkö se hänen vetovoimaansa.

Tutkijat valitsivat 19 parrakasta miestä, joista otettiin valokuva parran kanssa. Sen jälkeen miesten parrat ajettiin ja heidät  kuvattiin uudestaan. Ennen ja jälkeen kuvia näytettiin 200 naiselle, joiden piti arvioida näyttivätkö miehet paremmilta ilman partaa vain sen kanssa.

Tulokset olivat murskaavat. Naiset olivat lähes yksiselitteisesti sitä mieltä, että miehet näyttivät aina paremmilta siloposkisina. Parran ainoa etu oli se, että naisten mielestä parrakkaat miehet näyttivät parrattomia varakkaammilta. Parta kuitenkin muun muassa teki miehistä vanhemman näköisiä.

Kun samoja valokuvia näytettiin miehille, eivät tulokset olleet samanlaisia. Miehet nimittäin pitivät parrakkaita miehiä rajumman ja aggressiivisemman näköisiä kuin parrattomia, ja miesten maailmassa aggressiivista ulkonäköä saatetaan pitää hyvänäkin asiana.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat