Kuva: AOP

Kriitikko arvosteli Adelea rajusti uran alkuaikoina: "Voit olla huumeaddikti tai tyhmä, et läski!"

28.11.2015 11:15 - Senja Rapila

Kun Adele julkaisi debyyttialbuminsa, tunnettu kriitikko haukkui artistin täysin. Kaikista negatiivisista sanoista huolimatta Adelesta on nyt tullut yksi maailman suosituimmista laulajista.

Kriitikko Bob Lefsetz on maailmalla todella tunnettu kärkkäistä mielipiteistään. Hänellä oli melkoinen mielipide myös Adelesta, kun nainen aloitteli uraansa laulajana.

Kolme viikkoa Adelen debyyttialbumin 19 julkaisun jälkeen Lefsetz tarttui näppäimistöön ja alkoi latelemaan omia, kärkkäitä mielipiteitään bloginsa puolelle. Kriitikon mukaan brittiartisti saattaisi pärjätä kotimaassaan hyvin, mutta Amerikan vesille naisella ei olisi mitään asiaa.

- Vaikka hän onkin todella suosittu Iso-Britanniassa, epäilen vahvasti hänen pääsyään Amerikan suosioon. Miksi? Koska hän on lihava, Lefsetz töksäytti arvostelussaan.

Koska Lefsetz koki oikeudekseen arvostella laulajattaren uramahdollisuuksia tämän ulkonäön perusteella, hän jatkoi arvosteluaan pitkästi, keskittäen sen lähinnä Adelen ulkonäköön. 

- Voit olla huumeaddikti tai tyhmä, mutta älä ole läski! hän jatkoi.

- Amerikassa kaikki riippuu ihmisten ulkonäöstä, lihavilla tytöillä ei ole täällä minkäänlaista mahdollisuutta. Edes Ugly Betty -sarjan Betty ei ole oikeasti ruma!

Toinen albumi muutti mielipiteen

Lefsetz ei ole koskaan myöntänyt olleensa väärässä, vaan vuonna 2011 teki uudenlaisen arvostelun Adelen studioalbumista 21.

- Tämä albumi tulee myymään todella hyvin. Ensinnäkin hän on nuori, mikä iski minuun. Eikä hän ole enää lihava.

Vielä vuosienkin jälkeen kriitikko kiinnitti huomiota laulajattaren ulkonäköön, vaikka tämä olikin saanut jo jalkansa musiikkimaailman syövereihin. 

Juuri julkaistusta 25-albumista Lefsetz on kirjoittanut, että Adele voi myydä jopa kolme miljoonaa levyä ensimmäisellä viikollaan - eikä kansan yllätykseksi maininnut mitään laulajan painosta.

Lue myös: Saaralta jälleen huippuveto - kuuntele akustinen versio California-kappaleesta

Lähde: The Daily Beast

Kilpailut

Uusimmat