Kuva: AOP

Norjalaistähti Maria Mena: "Minulla on ollut vaikea elämä"

07.12.2015 16:45 - Eeva Rajala

Maria Mena tekee rehellistä musiikkia. Parhaimmillaan hänen musiikkinsa parantaa haavoja ja rohkaisee ihmisiä jatkamaan eteenpäin vaikeuksia kohdatessaan.

Norjalaisartisti Maria Mena on juuri julkaissut seitsemännen studioalbuminsa Growing Pains. Albumi on tarina itsensä löytämisestä vaikeuksien keskellä. Albumin ensimmäinen single on I Don't Wanna See You With Her. Mena laulaa usein omista kokemuksistaan, muttei halua valottaa kyseisen kappaleen tarinaa sen enempää.

- Tarina on itsestäänselvä. Yritän olla jättämättä epäselväksi asioita, kun kirjoitan lauluja, joten ihmiset kyllä ymmärtävät, mistä kerron, avioerostakin selvinnyt nainen sanoo.

"Minulla on ollut vaikea elämä"

Vaikka luulisi, että Maria Mena kirjoittaa lauluja lähinnä parisuhteesta ja rakkaudesta, lähempi tarkastelu paljastaa tämän ajatuksen vääräksi. Hän kirjoittaa lauluja lähinnä omasta suhteestaan itseensä.

- Kappaleet kertovat enemmänkin omista elämän taisteluistani. Minulla on ollut vaikea elämä ja olen yrittänyt vangita sitä musiikkiin. Kappaleet kertovat siitä naisesta, joka haluan olla, Mena kertoo.

Laulut kertovat hänen elämästään, mutta samalla Mena kertoo kirjoittamisen olevan joskus hankalaa muun muassa arkaluontoisten muistojen vuoksi. Hän on pohtinut paljon sitä, miten kertoa laulujensa kautta muun muassa anoreksiasta selviämisestä. Mena on aiemmin kirjoittanut kappaleita muun muassa syömishäiriöistä ja masennuksesta.

Kappaleet opettavat faneille elämää

- Yritän laittaa kappaleihin elämänoppeja, vaikka kyseessä onkin popmusiikki. Yritän opettaa ihmisille aina jotain. Laulut, joissa yritän päästä synkästä tilanteesta yli, ovat vaikeimpia, sillä olen joutunut käymään asiat oikeasti läpi ennen kuin olen päässyt tilanteeseen, missä voin niistä kertoa, Mena jatkaa.

Maria Mena saa usein palautetta koskettavista kappaleistaan. Kauneimmat palautteet ovat Menan mukaan sellaisia, joissa hänen musiikkinsa on ollut kannattamassa henkilöä vaikean tilanteen yli. Hän on kuullut muun muassa laulaneensa kuin suoraan toisen henkilön omasta elämästä ja asioista, joita kyseinen henkilö ei itse ole osannut purkaa sanoiksi.

- Sain Facebookissa hiljattain naiselta viestin, missä hän kiitti minua ja sanoi, että hän on yrittänyt paeta omia tunteitaan hyvin kauan. Kuunneltuaan albumini, hän vihdoin hyväksyi omat kokemuksensa ja kivun, ja nyt hän voi jatkaa eteenpäin, Mena muistelee.


Kilpailut

Uusimmat