Kuva: AOP

Pop-kaunottaren rohkea paluu: levyn kannessa rinnat paljaana!

02.11.2015 08:15 - Mikko Räsänen

Transvision Vamp -yhtyeen laulaja Wendy James oli monien miesten päiväuni 80-90-lukujen vaihteessa. Nyt tekee vahvaa paluuta niin musiikkibisnekseen kuin päiväuniin.

Transvision Vamp -yhtyeen tarina 80-luvun lopussa oli värikäs. Brittibändi nousi nopeasti suosioon pop-musiikillaan, jossa oli mukana ripaus punk-vaikutteita. Läpimurron kannalta tärkeä tekijä oli myös kaunis laulaja Wendy James, josta tuli jonkin asteinen seksisymboli.

Yhtyeen suosio kuitenkin katosi yhtä nopeasti kuin oli tullutkin. Voidaan puhua jopa poikkeuksellisesta romahduksesta, sillä yhtyeen kakkosalbumi Velveteen (1989) oli ollut vielä brittilistan ykkösenä, mutta kun kaksi vuotta myöhemmin olisi pitänyt julkaista kolmas pitkäsoitto, kieltäytyi bändin levy-yhtiö edes julkaisemasta sitä yhtyeen kotimaassa, koska ei pitänyt yhtyeen uudesta rauhallisemmasta tyylistä. 

Hajoamisen jälkeen Wendy James yritti soolouraa, mutta Elvis Costellon kanssa tehty albumi Now ain't the Time for Your Tears oli niin musiikillinen kuin kaupallinen floppi. 

James vetäytyi musiikkibisneksestä ja muutti Lontoosta New Yorkiin. Hän yritti paluuta perustamalla Racine-yhtyeen, mutta 2004-2008 toimineen bändin tarina ja menestys jäivät lyhyiksi.

Nyt Wendy James, 49, tekee kuitenkin uutta tulemista, sillä häneltä on ilmestymässä soololevy Price of the Ticket. Ja jo 80-luvulla estottomana naisena tunnettu James näyttää, että estoja ei ole vuosien aikanakaan kasvanut, sillä hän poseeraa uutuuslevynsä kannessa rinnat paljaana.

Jos haluat kertauksen vuoksi muistella Wendy Jamesin suurimpia Transvision Vamp -hittejä, niin katso alta kattaus bändin huippuvuosien parhaita paloja.





Wendy James vuonna 1991. (kuva: AOP)

Wendy James vuonna 1991. (kuva: AOP)

Wendy James vuonna 1989. (kuva: AOP)


Kilpailut

Uusimmat