Kuva: AOP

Coldplayn Chris Martin paljastaa: Onko kyseessä viimeinen albumi?

05.12.2015 10:00 - Pauliina Jokinen

Coldplayn seitsemäs studioalbumi julkaistaan perjantaina. Laulaja Chris Martin on vihjannut levyn jäävän suosikkiyhtyeen viimeiseksi.

Edellinen levy, yhtyeen kuudes studioalbumi Ghost Stories, julkaistiin viime vuonna ja tuolloin Chris Martin kertoi tekevänsä seuraavaksi viimeisen levynsä.

Nyt yhtye on viimeistellyt uuden A Head Full of Dreams -levyn, joka ilmestyy perjantaina 4.joulukuuta. Onko kyseessä siis todella yhtyeen viimeinen albumi?

- Tarkoitin sillä, että yritämme todella kovasti, mutta jos ajattelet vielä tekeväsi kahdeksan levyä, et ehkä yritä niin kovasti, yhtyeen laulaja Chris Martin kertoi Bauer Medialle antamassaan haastattelussa.

Edellinen levy käsitteli vakavampia aiheita: sydänsuruja ja menetystä. Myös Chris Martinin oma avioero näyttelijä Gwyneth Paltrowista osui samoihin aikoihin levynteon kanssa. Levyn jälkeen yhtye kaipasi jotakin kevyempää.

- Edellinen levy oli silta uuteen musiikkiin, Martin kuvailee.

Tuore levy on artistin mukaan aiempaa vapautuneempaa ja helpompaa. Yhtye nautti levyn tekemisestä ja lopputuloksena olikin värikkäämpää tuotantoa. Tulevan levyn ensimmäinen sinkkulohkaisu Adventure of A Lifetime puhuu helpon popin puolesta.

- Minusta tuntuu, että olemme yrittäneet päästä tähän pisteeseen pitkän aikaa. Ensimmäiset kuusi levyä olivat pyrkimyksiä tulla hän miltä me nyt kuulostamme, Martin paljastaa.

Suuria nimiä

Levyllä kuullaan useita nimekkäitä vierailijoita. Muun muassa laulaja Beyoncé vierailee kahdessa kappaleessa.

- Hän oli todella suloinen. Kysyin ensin olisiko hän voinut tulla laulamaan taustoja kappaleisiimme, mutta hän kuulosti aika upealta, joten kysyin voisimmeko tehdä dueton, Martin kertoo yhteistyöstä popdiivanakin tunnetun Beyoncén kanssa.

Martinin mukaan diivan elkeet jäivät studion ulkopuolelle, ja vain upea ääni seurasi naista nauhoituskoppiin.

- Hän on kuningatar. Kun hän oli studiossa, kuulosti siltä kuin olisimme voineet valita minkä tahansa värin paletista ja hän olisi maalannut sen täydellisesti, Martin kuvailee.

-Hän oli todella nöyrä hän ei pyytänyt mitään. Hän oli todella ihana.

Beyoncén lisäksi myös Noah Gallagher vieriali levyllä. Miehille tuli sanailua Coldplayn ja Martinin herkästä puolesta.

- Hän kysyi voisimmeko me tavata illalla. Sanoin, ettei se onnistu, sillä olen menossa joogaan. Hän pyöritti silmiään ja totesi, ettei se ole kovin rock'nroll. Mutta kyllä hänelläkin on herkkä puolensa, hän ei vain näytä sitä koskaan, Martin naureskelee.

Voicella vietetään viikonloppuna Coldplay-viikonloppua. Lauantaina ja sunnuntaina kanavalla kuullaan uuden levyn musiikkia kello 14-18 sekä lisää paloja Coldplayn haastattelusta.

Voice on osa Bauer Media Groupia.


Lue myös: Amerikkalaissivusto teki teineille kuvaohjeet Adelen levyn kuuntelemiseen - nyt saa nauraa

Kilpailut

Uusimmat