Hector laihdutti 20 kiloa: "En halua kärvistellä kauheaa ulkomuotoa"

18.03.2016 15:45 - Senni Loikala

Hector valmistautui juhlavuoteensa muuttamalla täysin elämäntapansa. Kun artisti nousee vaa'alle, ovat lukemat hurjasti pienempiä kuin viime kesänä.

Koko kansan tuntemia hittejä tehnyt Hector, oikealta nimeltään Heikki Harma, 68, aloitti kaikessa hiljaisuudessa elämäntapa- ja kuntoremontin viime vuonna, minkä seurauksena hän on laihtunut jo 20 kiloa. Artisti sai kipinän muutokseen 50-vuotisjuhlavuodestaan, joka pitää sisällään mittavan kiertueen ja jättikonsertin Hartwall Arenalla.

- Täytyy jotain tehdä itselleen, kun minulla on juhlavuosi alkanut ja isot kiertueet ja mediajulkisuus tulevat jossain vaiheessa kohdalle. Ajattelin, että teen tämän nyt kerrankin kunnolla. Panen itseni sellaiseen kuosiin, ettei tarvitse kärvistellä kauheaa ulkomuotoa, Hector toteaa puhelinhaastattelussa Voice.fi-sivustolle.

Laihtuminen vaati itsekuria ja hikeä

Tänään perjantaina televisiosta tulee Elastinen feat. -ohjelman jakso, jossa seurataan Hectorin ja räppäri Elastisen yhteisen kappaleen syntyä. Jakso kuvattiin viime kesänä, jolloin Hector ei vielä ollut muuttanut elämäntapojaan. Kun artisti katsoi jakson ennakkoon, ei itsensä näkeminen nykyistä painavampana ollut helppoa.

- Irvistelin katsoessani ohjelmaa, koska olen nyt 20 kiloa hoikempi poika. Ajattelin, että "ei, en halua nähdä tätä", Hector kuvailee.

Hector oli 19-vuotias lukiolainen, kun hänen Palkkasoturi-esikoissinglensä nousi listakärkeen vuonna 1966. Marraskuussa hän lähtee mittavalle konserttikiertueelle 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi. (kuva: AOP)

Laihtuminen on vaatinut artistilta tiukkaa itsekuria. Hector kertoo muuttaneensa ruokavaliotaan aiempaa terveellisemmäksi ja urheilevansa nykyään aktiivisesti.

- Tämä on suuren työn tulos. Tässä ovat nyt ruokavalio- ja elämäntapamuutokset, salitreenit, kuntoilut kaikki kieltäymykset verissä. Kyllä sitä alkaa tapahtua, kun potkii itseään liikkeelle.

Elastinen feat. MTV3-kanavalla perjantaisin kello 20.05.

Lue myös: Hector yhteistyöstä suomalaisräppäreiden kanssa: "En pysynyt ollenkaan mukana"

Kilpailut

Uusimmat