Homoudestaan hiljattain avautunut Pako-tähti: Yritin usein itsemurhaa

10.09.2013 11:45 - Katariina Näreaho

Näyttelijä Wentworth Miller, 41, kertoi avoimesti kokemastaan syrjinnästä, joka ajoi miehen kohtalokkaiden tekojen partaalle.

Pari viikkoa sitten Pako-sarjasta tuttu näyttelijä Wentworth Miller kirjoitti avoimen kirjeen, jossa hän tunnusti olevansa homoseksuaali. Tieto tuli maailmalle suurena yllätyksenä.

Viikonloppuna Miller esiintyi Seattlessa järjestetyssä Human Rights Campaign Dinner -tapahtumassa puhujana. Hän kertoi puheessaan kokemastaan syrjinnästä ja kiusaamisesta, joka lopulta äityi niin pahaksi, että Miller oli yrittänyt itsemurhaa useita kertoja.

- Ensimmäisen kerran yritin itsemurhaa 15-vuotiaana. Odotin, että perheeni lähti kotoa, ja kun olin yksin, nielin purkillisen pillereitä. En muista, mitä seuraavina päivinä tapahtui, mutta pian jo olin matkalla takaisin kouluun esittäen, että kaikki oli hyvin, Miller kertoi puheessaan.

Nuoruudessaan Miller oli muiden silmätikkuna. Hän joutui jatkuvasti miettimään, miten käyttäytyi ja miten puhui.

- Jokainen päivä oli minulle testi, jossa oli tuhat eri tapaa epäonnistua.

Miller kertoi myös, ettei uskaltanut tulla aiemmin kaapista ulos. Hänellä oli lukemattomia mahdollisuuksia siihen, mutta rohkeus ei riittänyt.

- Olin avoimesti homo ystävilleni ja perheelleni - julkisesti en. Päätin valehdella, kun mietin, miten suuntautumiseni saattaisi vaikuttaa uraani. Pelkäsin paljon.

Lähde: Us Weekly

Kilpailut

Uusimmat