Kuva: Splash

Huippumalli Elle Macpherson sairastui vakavasti – ratkaisu löytyi pienestä elämänmuutoksesta

06.10.2015 18:45 - Pauliina Jokinen

Elle Macpherson, 51, muutti elintapojaan kohentaakseen vointiaan.

Huippumalli Elle Macpherson sairastui vakavasti muutama vuosi sitten. Naisen elimistö kävi ylikierroksilla, eikä mikään tuntunut onnistuvan.

Eräänä aamuna Macpherson havahtui löytäessään rinnastaan kyhmyn. Australialaismalli oli kuvaamaasa Huippumalli haussa -ohjelmaa, eikä päässyt omalle lääkärilleen.

- Luulin sairastavani syöpää ja olin aivan paniikissa, nainen kuvailee tuntojaan.

Neljä viikkoa kestäneen odotuksen jälkeen selvisi, ettei kyhmy ollut syöpäkasvain, mutta tilanne oli säikäyttänyt huippumallin.

Jo useiden vuosien ajan Macpherson oli nukkunut öisin vain kolmesta neljään tuntia, jotta saattoi tehdä töitä.

- Koin oloni hyvin tehokkaaksi. Laitoin poikani nukkumaan iltakymmeneltä ja tein töitä yöllä kahteen saakka. Aamulla heräsin kuudelta ja keitin heti espresson saadakseni päiväni käyntiin.

Vaikka malli urheili ja söi normaalisti, ei elimistö meinannut pysyä mukana kiireisessä rytmissä. Aluksi Macpherson luuli kaiken johtuvan vain lähestyvistä syntymäpäivistä.

- Olin täyttämässä 50 ja ajattelin kaiken olevan normaalia. Sitten ymmärsin, että minun on pidettävä huolta itsestäni ja sen on lähdettävä minusta itsestäni, Macpherson kertoo.

- En ollut ymmärtänyt, että unen puute, jatkuva jet lag, stressaaminen ja liika punaisen lihan ja maitotuotteiden syöminen vaikuttivat elimistööni, Macpherson miettii.

Macpherson löysi tasapainon elämäänsä yksinkertaisista asioista.

-Aloin nukkua enemmän, söin vähemmän punaista lihaa ja join enemmän vettä aamuisin ja söin vihanneksia. Muutamassa viikossa tunsin itseni aivan uudeksi ihmiseksi, kaunis nainen kertoo.


Lue myös: Arkiset tavat, jotka ovat yhtä vaarallisia kuin säännöllinen tupakanpoltto

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat