Mihin juontajat katosivat? Radiopomo vastaa ihmetteleville kuulijoille

19.02.2016 19:01 - Mikko Räsänen

Viime viikonloppuna aloittanut Kiss on kerännyt kehuja ja herättänyt ihmetystä. Nyt salaisuuden verhot alkavat aueta.

Suomen radiokentässä koettiin mullistus viime viikonloppuna, kun The Voicen radiokanava lopetti ja sen paikalla aloitti kokonaan uusi kanava Kiss. Lontoon suosituin alle 44-vuotaiden kanava tavoittaa Briteissä miljoonia kuulijoita. Kanavan Suomen versio käynnistyi viikonloppuna siten, että taajuudella soi pelkkä musiikki, mutta juontajia siellä ei vielä ole. Se on herättänyt kuulijoissa ihmetystä ja osa on lähettänyt Facebookin kautta ihmetteleviä viestejä. 

"Mihin juontajat katosivat?"

"Onko tämä juontajaton kanava?"

Voice jututti Kiss-pomo Rene Mäkistä, joka kertoo, että kuulijoiden huoli on turha. Juontajien ääniä tullaan pian kuulemaan kanavalla.

- Kanavan juontajat on valittu ja he ovat parhaillaan Lontoossa tutustumassa sikäläiseen Kissiin, oppimassa heidän tapaansa tehdä asioita ja hakemassa sitä fiilistä, jota myös Suomen Kissillä haluamme kuulijoille välittää.

Mäkinen lupaa, että Kiss tulee kuulostamaan uudenlaiselta, kansainväliseltä kanavalta.

- Kissistä tulee eurooppalainen kanava, josta kuuluu Lontoon streetflow. Kanavan rytmi tulee olemaan sellainen, että se täytyy itse kokea. Lontoota voi katsoa kuvista tai sitten sen voi kokea kuuntelemalla.

Mäkinen ei suostu paljastamaan Kissin juontajien henkilöllisyyttä. Nimien julkistus tapahtuu vasta helmikuun lopussa.

- Kiss on tehty nuorille aikuisille ja aikuisille nuorilla. Juontajavalinnassa haettiin aikuisia ihmisiä, jotka tajuavat, millaista elämää urakeskeiset tai omaa elämäänsä rakentavat aikuiset elävät.

- Juontajat ovat tehneet radiotöitä aiemminkin, mutta Kissin tapa tehdä radiota on niin erilainen, että hekin ovat joutuneet haastamaan itseään ja opettelemaan uutta. Juontajat ovat olleet tästä haasteesta innoissaan.

Vielä ensi viikon ajan Suomen Kiss pyörii siis pelkän musiikin ympärillä. Kanavan musiikki tulee poikkeamaan monien muiden kotimaisten kanavien musiikeista siten, että ulkomaisia artisteja soitetaan huomattavasti enemmän kuin kotimaisia.

- Kissin biisivalinnoissa rytmikkyys menee kaiken yli. Kanavalla soivat jokaisen hetken aidosti ja oikeasti isoimmat kappaleet eli ne kappaleet, mistä porukka tykkää oikeasti.

- Ulkomainen musiikki tulee olemaan pääosassa, mutta onneksi Suomessakin tehdään koko ajan enemmän ja enemmän urbaanin soundin rytmikästä konemusiikkia, joten parhaat kotimaisetkin löytävät tiensä taajuudelle. 

Katso alta tunnelmavideo siitä, mitä Kiss on Lontoossa.

Kiss on myös Facebookissa. Liity kanavan ryhmään saadaksesi ensimmäisenä tietoa tulevista juontajavalinnoista. Ryhmä löytyy osoitteesta: https://www.facebook.com/radiokissfinland 

Kilpailut

Uusimmat