Mitä suurempi takapuoli, sitä älykkäämpi nainen

06.09.2011 13:03 - Mikko Räsänen

Monet naiset tuskailevat sitä, että jos he lihovat yhtään, näkyy se ensimmäisenä heidän takapuolissaan ja reisissään. Nyt tuota ei tarvitse enää harmitella, sillä tuollainen rasvan kertääntyminen onkin merkki älykkyydestä.

USA:ssa tehtiin vuonna 2008 kiinnostava tutkimus, jossa tutkittiin peräti 16 000 eri ikäistä amerikkalaisnaista ja selvitettiin, miten rasva keräytyy heidän vartaloonsa. Tutkimuksessa huomattiin, että naisten lantiolle ja reisiin kerääntyy erityisen paljon Omega-3-rasvahappoja, jotka ovat aivoille tärkeä rakennusaine. Sen sijaan vyötärölle kertyvä rasva on suurimmaksi osaksi Omega-6:tta, mikä ei vaikuta aivojen kasvuun.

- Muodokas lantio ja muodokkaat reidet sisältävät runsaasti ravinteita, jotka hoitavat aivoja, tutkimusta johtanut Steven Gaulin kertoo.

Tutkimuksessa huomattiin myös, että ne naiset, joille rasvaa kertyy muita helpommin juuri lantiolle ja reisiin, saavat keskimääräistä älykkäämpiä lapsia, koska äidin hyvät rasvahapot vaikuttavat myös lapsen aivojen kehitykseen.

Tutkimusta ei saa ymmärtää niin, että kaikki rasvan kertyminen ja lihavuus olisi merkki älykkyydestä, vaan älykkäimpinä erottuivat nimenomaan ne naiset, joiden lantion ja vyötärön välinen suhde on mahdollisimman suuri.

Esimerkkinä tutkimuksen tarkoittamasta naistyypistä käy esimerkiksi Scarlett Johansson (katso kuva alta), jolla on luonnostaan kurvikas lantio, mutta silti selkeä vyötärölinja.

Lähde: Hulaerobics.com

Kilpailut

Uusimmat