Nightwish-tähti jätti alkoholin: Alkoi masentaa ihan hulluna!

06.02.2012 20:00 - Mikko Räsänen

Rock- ja metallimaailmaan liitetään yleensä holtiton alkoholinkäyttöä. Todellisuudessa yhä useampi muusikko seuraa elintapojaan. Osa on luopunut alkoholista kokonaan.

Nightwishin Marco Hietala on liittynyt niiden rokkarien ja metallimiesten alati kasvavaan joukkoon, jotka ovat jättäneet alkoholin kokonaan. Hietala kertoi ratkaisustaan taannoin Voicen haastattelussa.

- Olen ollut ilman alkoholia jo kaksi vuotta. En tykännyt niistä vaikutuksista, mitä alkoholi aiheutti pään sisässä, Hietala kertoo ja täsmentää, että nimenomaan kosteiden iltojen jälkeiset päivät muuttuivat vähitellen sietämättömiksi.

- Silloin alkoi aina masentaa ihan hulluna. Yksi lääkehän olisi tietysti ollut vetää siihen oloon lisää juomaa, mutta se ei olisi ollut mikään hyvä ratkaisu.

Hietala jätti alkoholin kokonaan, eikä ole päätöstään katunut.

- Osaan pitää lystiä ilmankin. Eikä minulla ole mitään marttyyrihommelia, että paheksuisin muiden juomista.

Raittiuden myötä Marco on liittynyt jatkuvasti kasvavaan raittiiden rock- ja metallimuusikoiden joukkoon. Marcon lisäksi siihen kuuluvat muun muassa seuraavat muusikot:

Marko Annala, Mokoma
Annala jätti alkoholin jo 90-luvun alussa ja on myös puhunut absolutismistaan avoimesti.

Olli Lindholm, Yö
Yö-yhtyeen keulakuva laittoi korkin kiinni vuonna 2000. Nyt raittiutta on takana yli kymmenen vuotta. Lindholmin elämäntavat ovat muutenkin tervehtyneet, sillä hän innostui joitakin vuosia sitten sauvakävelystä.

Ville Valo, HIM
Ville Valon alkoholiongelma meni niin pahaksi, että hän joi päivittäin korillisen olutta. Lopulta katkaisuhoidon kautta Ville pääsi eroon alkoholista ja pian lopetti myös tupakoinnin. Ennen Helsingin yöelämän vakiokasvo elää nykyään huomattavasti rauhallisempaa ja terveellisempää elämää kuin holtittomina vuosinaan.

Lauri Ylönen, The Rasmus
Lauri Ylöselle alkoholi ei ollut ongelma, mutta hän päätti kuitenkin laittaa korkin kiinni 2008, jolloin hänelle ja Paula Vesalalle syntyi esikoispoika.

Martti Syrjä, Eppu Normaali
Syrjä kertoi YLEn Mansikkapaikka -ohjelmassa taistelustaan alkoholin kanssa.

- Juominen oli niin elämäntavallista, että sitä ei ymmärtänyt epätavalliseksi. Kun oli muutenkin elänyt epätavallista elämää, niin eihän sitä ymmärtänyt, että on epänormaalia olla aamusta iltaan alkoholin vaikutuksen alaisena.

Syrjä voitti taistelun vuonna 2004, jolloin hän laittoi korkin kiinni lopullisesti.

Ville Laihiala, Poisonblack
Entinen Sentenced-laulaja pääsi alkoholista eroon dramaattisella tavalla. Laihiala jäi vuonna 2010 kiinni rattijuopumuksesta ja otti törttöilynsä niin raskaasti, että luopui alkoholista.

Pate Mustajärvi, Popeda
- Yritin häivyttää elämästäni ystävät, lapset, yhtyeen ja levy-yhtiönkin, koska ne olivat mun ja pullon tiellä, Pate Mustajärvi kuvaili juomistaan Seura-lehdessä.

Lopulta kahden vuoden ryyppyputki päättyi sairauskohtaukseen, joka vei tähden sairaalaan ja olisi huonommalla onnella voinut viedä myös hengen. Kotiin päästyään Pate jätti alkoholin ja lääkkeet. Tuosta on nyt yli neljä vuotta aikaa ja raittiuspäätös on pitänyt.

Kilpailut

Uusimmat